Solimas

Microsoft Azure.

Home » Onze ICT diensten » Microsoft Azure

Microsoft Azure is hét public cloud platform van Microsoft waarop allerlei diensten worden aangeboden in de vorm van een abonnement (subscription). Data, applicaties en virtuele servers worden verplaatst naar de wereldwijde datacenters van Microsoft. Zij zorgen voor de fysieke hardware, netwerkverbindingen, koeling en dus ook voor de beveiliging en het beheer ervan.

Toepassingen Microsoft Azure

Het aantal services dat Microsoft op het Azure cloud platform aanbiedt lijkt oneindig. De ontwikkeling van nieuwe diensten gaat razendsnel waardoor er altijd wel weer iets nieuws te vinden is op het platform, wat eigenlijk inhoudt dat er te allen tijde nieuwe diensten op het platform te vinden zijn. Microsoft Azure is een krachtig platform die de mogelijkheid biedt om toepassingen te ontwikkelen, te implementeren en te beheren. Door de enorme schaalbaarheid en flexibiliteit groeit het dus makkelijk met je mee.

Locatie Microsoft datacenters

De Microsoft datacenters die als fundament onder Azure dienen staan over de hele wereld. Hierdoor kunnen diensten zo dicht mogelijk bij klanten worden aangeboden en kan de data ook regionaal worden opgeslagen. Dit is met name van belang om aan de verschillende eisen rondom beschikbaarheid, wetgeving en compliance te kunnen voldoen. De datacenters worden in een bepaalde geografische omgeving gegroepeerd en aangeduid als een regio. Nederlandse gebruikers vallen over het algemeen in de regio Western Europe “West Europa” die wordt gehost in datacenters in Amsterdam en Middenmeer. Voor onze Nederlandse klanten geldt daarom dat hun data en applicaties binnen de landsgrenzen kunnen blijven.

Mogelijkheden van Microsoft Azure

De mogelijkheden met Azure zijn dus oneindig en kunnen voor iedere organisatie van toegevoegde waarde zijn. Denk hierbij aan virtuele machines, storage, DevOps, databases of back-up. Zoals gezegd, biedt Azure heel veel schaalbaarheid, flexibiliteit en betrouwbaarheid maar daar hangt ook een prijskaartje aan. Wij informeren je graag over de mogelijkheden afhankelijk van de behoefte die u heeft. Wij maken vooraf inzichtelijk waar besparingen te behalen zijn maar ook waar risico’s op overconsumptie op de loer liggen. Neem via onderstaande button contact met ons op.

Contact