Solimas

De spam- en virusstraat van Solimas.

Home » Blog » De spam- en virusstraat van Solimas
3 april 2020

De mailservers van Solimas verwerken iedere maand miljoenen e-mails. Het is onze verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat jouw mailbox niet volloopt met ongewenste e-mail zoals spam of mails met virussen. Daarom bevatten al onze mailservers een sterk beveiligd protocol. Hoe dat precies werkt leggen we je in deze blog uit.

Veilig mailen

Inkomende mails worden op meerdere mailservers verwerkt door Solimas. Daarbij wijzen we er één aan als ‘opperhoofd’ – deze server verwerkt de meeste e-mails. Kan deze server het, om welke reden dan ook, niet meer aan dan wordt hij automatisch ontlast door andere identieke servers. Hiermee bouwen we zekerheid in het proces: ongewenste e-mails kunnen niet zomaar ergens doorheen glippen, zelfs niet als de hoofdserver opgeeft.

Spam- en virusfilter

Voordat een mail bij jou wordt afgeleverd gaat hij door een meervoudige filtertrechter heen. Daar merk je overigens nooit wat van, want dat gaat ontzettend snel.

Stap 1: de afzender

Eerst controleren we of de server waar de mail vandaan komt op een blacklist staat. Is dit het geval, dan wordt de mail geweigerd.

Stap 2: de bijlagen

Staat de server niet op een blacklist? Dan mag deze door naar stap 2, waar de kofferbak opengaat en de bijlagen gecontroleerd worden. Bepaalde bijlagen worden per definitie geweigerd, zoals bestanden met macro’s en .exe-bestanden. De kans dat dit soort bijlagen malware of ransomware bevatten is te groot om risico’s mee te nemen.

Stap 3: Spamfilter

Alle bijlagen veilig verklaard? Door naar de spamcontrole! In deze stap kijken we of de inkomende mail lijkt op andere spam. Zijn er te veel overeenkomsten? Dan is de spamscore te hoog en wordt de mail geweigerd. Ook wordt de mail in deze stap gescand op virussen. Als een mail een virus bevat wordt deze uiteraard ook geweigerd.

Stap 4: you may enter

Heeft een mail alle stappen succesvol doorlopen? Dan komt ie bij jou in je mailbox binnen! Dit proces gaat zó snel dat je er niets van merkt, maar door de spam- en virusstraat van Solimas zorgen we er wel voor dat je altijd snel én veilig kunt mailen.

Contact