Solimas.

Sectoren.

Home » Sectoren
zakelijke dienstverlening sector solimas

Zakelijke dienstverlening

De zakelijke dienstverlening is momenteel één van de snelst groeiende sectoren. Een branche waar de rol van digitalisering groter en groter wordt. Mede door veranderend klantgedrag en versterkte concurrentie weten bedrijven dat digitalisering van cruciaal belang is. We zien dat veel bedrijven de voordelen van het werken vanuit de Cloud daarom al hebben omarmd.

Bekijk sector
de publieke sector

Publieke sector

Digitalisering is pure noodzaak geworden om als organisatie met minder middelen in de toekomst dezelfde kwaliteit diensten te kunnen leveren. De toepassing van ICT in de Publieke Sector neemt daarom exponentieel toe. Digitale dienstverlening zoals bijvoorbeeld een digitaal loket draagt bij efficiencyvoordelen en lastenverlichting. Een van de grootste uitdagingen daarbij blijft de bescherming van de privacy van de burgers.

Bekijk sector
zorg sector

Zorg en welzijn

De gezondheidszorg verandert in hoog tempo. De juiste zorg op de juiste plaats, toepassing van technologische innovaties en de toepassing van de wettelijke eisen op gebied van privacywetgeving zorgen voor een toenemende vraag naar ICT-oplossingen.

Bekijk sector
industrie sector solimas

Productie en industrie

Binnen de sector Productie & Industrie heeft digitalisering de laatste jaren een vlucht genomen. Zo zijn machines in staat steeds beter met elkaar te communiceren. Sensoren, actuatoren en industriële software zorgen voor de aansturing van het productieproces. Hierbij maakt Industrial Internet of Things het gemakkelijker om in te spelen op de wensen en behoeften van klanten. Productiemachines worden namelijk steeds slimmer. Hierbij is het inrichten van een optimale IT-omgeving van groot belang.

Bekijk sector
sector logistiek retail solimas

Logistiek en retail

De sector logistiek & retail is de afgelopen jaren volop in beweging geweest. Distributiebedrijven en logistieke dienstverleners staan voor grote uitdagingen. Diverse voorraden, verregaande leveringseisen van klanten en een krappe arbeidsmarkt. De detailhandel wordt geconfronteerd met veranderingen in consumentengedrag en seizoensgebonden invloeden. De huidige omnichannel strategieën zorgen ervoor dat (web)winkels gaan samenwerken met een groot aantal logistieke partijen en logistieke partijen gaan ook onderling samenwerken.

Bekijk sector