Solimas

Cyber security.

Home » Onze ICT diensten » Cyber security

Datalekken door hacking, phishing, password fraude of malware leiden tot financiële, emotionele en imagoschade. Naast de continuïteit en het imago van jouw bedrijf vereist ook privacy wet- en regelgeving dat je maatregelen treft. Hoe zorg je voor bewustwording bij jouw medewerkers en hoe borg je dit in de primaire processen? Bij Solimas kijken we naar mensen, processen en technologie!

Toenemende dreiging van hacking

Veel organisaties zetten digitale technologie in om nieuwe producten en diensten te ontwikkelen of om op een andere manier te gaan werken. Tegelijkertijd is niet iedereen zich altijd bewust van de toenemende digitale dreiging van buitenaf. De cijfers tonen echter aan dat we hier met een serieuze uitdaging te maken hebben. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) meldde over 2019 een stijging van 29% in het aantal gemelde datalekken ten opzichte van 2018 en 25% meer meldingen van hacking, phishing of malware-incidenten in dezelfde periode. Het is van cruciaal belang dat jouw digitale veiligheid en ICT-security niet onnodig op het spel komt te staan.

Het fundament Cyber Security

Cyber Security is het fundament onder ons portfolio en de rode draad door onze dienstverlening. We staan ermee op en gaan ermee naar bed. Wij zijn ons bewust dat ongeplande downtime of breaches van IT-omgevingen een immense impact kunnen hebben op bedrijfsprocessen. Daarom scannen onze ICT-security experts permanent netwerken en systemen op kwetsbaarheden, zodat we ze proactief kunnen beschermen. Echter, onze dienstverlening gaat veel verder dan alleen technologie. Met onze security scan maken we een inventarisatie van beveiligingsrisico’s voor jouw bedrijf en een concreet plan om processen te verbeteren en de organisatie beter te beschermen. Door middel van awareness campagnes creëren we bewustwording onder medewerkers omdat de mens immers de zwakste schakel blijft in Cyber Security.

Als bewijs van onze deskundigheid en procesinrichting op het gebied van security hebben wij al jaren de ISO27001 en NEN7510 certificering. Interesse in onze Cyber Security? Neem dan gerust contact op via onderstaande button.

Contact