In een ideale wereld heeft elke organisatie continu een volledig beeld van de veiligheid binnen de complete ICT-infrastructuur. Hackers slapen nooit: hun aanvallen vinden volledig geautomatiseerd plaats op elk moment en op wereldwijde schaal.

Continuous Security Monitoring als verdedigingsstrategie

Continuous Security Monitoring is dé operationele verdedigingsstrategie van Solimas. Hiervoor maken we gebruik van het door de Nederlandse vendor Guardian360 zelf ontwikkelde cybersecurity platform. Permanente monitoring van de informatiebeveiliging betekent precies wat het zegt: dag en nacht bewaking van jouw netwerk en data. Aanvallen op strategische assets worden direct opgemerkt en aan de organisatie gemeld. Issues kunnen vervolgens onmiddellijk door een operationeel securityteam (SOC) verholpen worden. Ook kan het team een aanval direct afslaan of de gevolgen ervan beperken door verdere beveiliging doorbraken te voorkomen. Door middel van CISM worden de kroonjuwelen van jouw organisatie optimaal beschermd.

Managed Security

Het beschermen van jouw ICT-middelen tegen virussen, malware, spam en dergelijke is van groot belang met het oog op de continuïteit van jouw onderneming. Met het installeren van een firewall ben je er nog niet. Het beheer van deze firewall is minstens net zo belangrijk. Onze managed services voorzien in de volledige behoefte om jouw ICT-omgeving blijvend te beschermen tegen gevaren. Hierdoor behoud je de focus op jouw kerntaken, terwijl wij waken over de veiligheid van jouw ICT-omgeving. Voor een vast bedrag per maand treffen wij een totaalpakket van maatregelen, inclusief virusscans op basis van steeds actuele software.

Waarom Continuous Security Monitoring van Solimas?

Security is essentieel voor elke organisatie en daarom geeft Solimas er specifiek aandacht aan. Het is een cruciaal onderdeel van onze ICT-dienstverlening. We kunnen ICT-infrastructuren continu scannen, zodat zowel hackpogingen als kwetsbaarheden in software en hardware direct gedetecteerd en gerapporteerd kunnen worden. Op basis van de rapportage en onze kennis van de ICT-infrastructuur van de klant kunnen gedetecteerde issues zeer snel en efficiënt worden opgelost, nog voor deze de business schade kunnen toebrengen.

Contact
Gerard ict specialist solimas

Gerard de Weerd

Directeur | Barneveld

Neem contact op met Gerard