Solimas

Publieke sector.

Home » Sectoren » Publieke sector

Digitalisering is pure noodzaak geworden om als organisatie met minder middelen in de toekomst dezelfde kwaliteit diensten te kunnen leveren. De toepassing van ICT in de Publieke Sector neemt daarom exponentieel toe. Digitale dienstverlening zoals bijvoorbeeld een digitaal loket draagt bij efficiencyvoordelen en lastenverlichting. Een van de grootste uitdagingen daarbij blijft de bescherming van de privacy van de burgers.

ICT-oplossingen in de publieke sector

De publieke sector wordt steeds meer afgerekend op prestaties, efficiëntie en een klantgerichte dienstverlening. Samenwerking en schaalvergroting moeten leiden tot kostenreductie en bij gemeenten, provincies en waterschappen. Bovendien volgen de IT ontwikkelingen elkaar in hoog tempo op. Op regionaal of functioneel niveau ontstaan daardoor nieuwe samenwerkingsverbanden en shared services centra om krachten te bundelen. Dit vraagt om stabiele, schaalbare en flexibele ICT-oplossingen.

Informatiebeveiliging in de publieke sector

Persoonlijke gegevens van burgers en bedrijven zijn veel waard voor internetcriminelen die soms aan een naam en geboortedatum al genoeg hebben. Gelukkig hebben de meeste publieke instellingen hun informatiebeveiliging technisch inmiddels goed op orde. De grootste uitdaging blijft onoplettendheid van mensen. Toch op dat linkje klikken of die USB-stick onderweg naar huis verliezen terwijl iedereen weet dat het niet hoort, is waar het verkeerd gaat.

Onze klanten in de publieke sector

Onze klanten HTM, Stichting Inlichtingenbureau en Gemeente Noordoostpolder hebben uiteenlopende vraagstukken bij ons neergelegd, met als doel om hun ICT klaar te maken voor de toekomst. Mooie projecten op het gebied van Networking, ICT-Beheer en ICT-Infrastructuur. Wil je meer weten over onze oplossingen in jouw sector? Bekijk hier onze klantcases in de publieke sector.

Waarom ICT-beheer van Solimas voor de publieke sector?

In de publieke sector vormen transparantie, informatiebeveiliging en duurzaamheid de sleutel tot elk succesvol ICT-project. Solimas beschikt over een Private Cloud platform dat in een Nederlands datacenter onder privaat Nederlands toezicht staat. De bescherming van jouw gegevens en privacy zijn bij ons dus gewaarborgd. Onze experts denken graag met je mee bij de verdere ontwikkeling van jouw digitale dienstverlening.

Benieuwd naar de mogelijkheden van ICT-automatisering binnen de publieke sector? Neem dan nu contact met ons op.

Contact