Werkplekbeheer is het op afstand besturen en inrichten van online werkplekken met als doel een optimale productiviteit en tevredenheid van de gebruiker te realiseren. Continuïteit en 100% zekerheid voor een vaste prijs per medewerker per maand. Activiteiten die vallen onder werkplekbeheer zijn het verzorgen van preventief onderhoud, het up-to-date houden van anti-virus en malware beveiliging, back-uppen van data en de werkstations schoon houden.

Het belang van een digitale werkplek

In een wereld waarin het draait om digitale transformatie is flexibiliteit en online belangrijker dan ooit. De grote marktonderzoekers Gartner, IDC en Forrester beamen dat mobiel werken daarin de boventoon voert. Een mobiele werkplek is niet alleen werken vanaf een smartphone, maar staat ook voor een digitale werkplek die zich aanpast aan het device van de gebruiker. Dit vraagt om een digitale werkplek welke ongeacht device, locatie en tijdstip via een willekeurige dataverbinding beschikbaar is.

Werkplekbeheer uitbesteden of zelf doen?

Wanneer er problemen ontstaan op een virtuele werkplek, dan is het zaak deze snel en adequaat op te lossen. Alleen veel organisaties hebben niet de capaciteit om deze problemen direct op te lossen. Een eigen medewerker aannemen brengt daarnaast extra kosten voor recruitment, opleiding en management met zich mee. Door werkplekbeheer uit te besteden krijg je de beschikking over een toegewijde beheersorganisatie die problemen opspoort nog voordat de eindgebruiker deze meldt.

Waarom Solimas voor het uitbesteden van werkplekbeheer?

Bij Solimas kan je rekenen op de beste support binnen en buiten kantoortijden en er is altijd direct contact. Wij kiezen voor een persoonlijke benadering waarbij je dus zeker geen nummer bent. Alles wordt soepel geregeld door onze bevlogen medewerkers. Dit doen wij zowel remote als on-site bij jou op locatie. De kwaliteit en betrouwbaarheid van een grote speler, met de persoonlijke benadering van de IT partner om de hoek. Ook voor advies over installatie en beheer van laptops, pc’s, tablets, thin clients en overige randapparatuur. Benieuwd naar het digitale werkplekbeheer en digitaal werken van Solimas? Neem dan contact met ons op.

Contact
Remo specialist solimas

Remo Del Mistro

Directeur | Amsterdam

Neem contact op met Remo