Solimas

De voordelen van Infrastructure-as-a-Service voor IT-professionals.

Home » Blog » De voordelen van Infrastructure-as-a-Service voor IT-professionals
6 maart 2020

Oracle heeft onlangs een interessant onderzoek uitgevoerd naar het gebruik van Infrastructure-as-a-Service onder 1600 senior IT-professionals. Infrastructure as a Service (IaaS) stelt IT-professionals in staat een eigen ICT infrastructuur te ontwikkelen op basis van processor-, geheugen- en opslagcapaciteiten. De algemene conclusie was dat IaaS steeds belangrijker gaat worden voor IT-professionals. Dat merken we bij Solimas ook.

Hoe belangrijk is Infrastructure-as-a-Service?

Volgens 59% van de IT-professionals loopt een bedrijf al snel achter de concurrentie aan als zij niét investeert in Infrastructure as a Service. Zeker wanneer concurrenten dat wel doen. Bovendien gaf een ruime meerderheid van 61% aan dat je als bedrijf geen vooruitstrevende cloud strategie kunt hebben zonder IaaS.

De voordelen van Infrastructure-as-a-Service

IaaS wordt door organisaties gebruikt om snel te kunnen reageren op veranderingen in de context van het bedrijf. Het stelt bedrijven ook in staat om makkelijker te blijven innoveren, aldus 60% van de door Oracle ondervraagden. Daarbij wijzen zij vooral op de resources die normaal gestoken worden in het onderhouden van een infrastructuur. Deze resources kunnen nu ingezet worden om het bedrijf te ontwikkelen. IaaS is volgens IT-professionals bovendien van groot belang voor het garanderen van beschikbaarheid en snelheid op het allerhoogste niveau.

Infrastructure-as-a-Service van Solimas

Solimas is dé partner voor IT-professionals die behoefte hebben aan de nieuwste en beste technologie. Wij voorzien je van zowel de hardware als de software die je nodig hebt om de beste cloud computing infrastructuur te bouwen. Solimas stelt jou in staat om jouw IaaS-netwerk flexibel en schaalbaar in te richten, verzekerd van uitstekende techniek.

Wij zijn dé betrouwbare partner voor iedere IT-professional, of je nu een webdeveloper bent met twee servers of een groot bedrijf met driehonderd werkstations.

Contact