Solimas

Wifi-as-a-Service (WaaS).

Home » Onze ICT diensten » Wifi-as-a-Service (WaaS)

Een goed werkend wireless netwerk (Wifi-as-a-Service) is voor elke organisatie van strategisch belang. Draadloze netwerken bieden toegang aan gasten en bezoekers en faciliteren flexibel werken. Bovendien is voor veel bedrijven ook het primaire proces steeds meer afhankelijk van het draadloze netwerk. Door de explosieve groei van het aantal apparaten dat verbonden is met het internet volstaat het aanschaffen van een willekeurig Wireless Access Point allang niet meer.

Een goede Wifi-as-a-service verbinding

De behoefte van veel bedrijven en instellingen op het gebied van wifi is veranderd, terwijl in veel gevallen de dienstverlening hetzelfde is gebleven. Op cruciale plaatsen in het bedrijf is vaak weinig tot geen netwerkdekking, er is een capaciteitstekort of er zijn verstorende omstandigheden zoals de constructie van het gebouw of storingen door elektronische apparatuur. Daarnaast is ook de support van het wifi-netwerk in veel gevallen niet aangepast op de veranderende behoefte. Wifi is dus cruciaal geworden voor de business, maar de infrastructuur en het beheer hiervan zijn vaak niet meer up-to-date.

De oplossing is Wifi-as-a-Service van Solimas. Dit is een volledig beheerde dienst voor je draadloze netwerk: Solimas analyseert de huidige situatie, installeert het benodigde draadloze netwerk en monitort en beheert dit vervolgens. Onze dienstverlening omvat hardware, software, maintenance en support, voor een vaste prijs per maand.

Doe de Solimas Wifi Scan

Om tot een perfecte wifi-oplossing te komen starten we met de Solimas Wifi Scan. We komen langs op jouw locaties en doen verschillende metingen, een spectrum analyse, definiëren gebruikersgroepen en bepalen de ideale oplossing voor jouw situatie. Op basis van deze Wifi Scan ontvang je een rapport met onder andere signaalwaarden, een frequentie-plan en de exacte locaties voor de draadloze apparatuur. Na realisatie van het draadloze netwerk controleren we met behulp van een survey of het beoogde resultaat ook daadwerkelijk is behaald.

Waarom Wifi-as-a-Service van Solimas?

Heeft jouw organisatie behoefte aan een draadloos netwerk dat betrouwbaar en optimaal beveiligd is? Met Wifi-as-a-Service (WaaS) van Solimas beschik je over een professioneel wifinetwerk zonder een hoge investering. Naast de installatie zorgen wij ook voor het beheer en onderhoud van jouw draadloze netwerk. Met Wifi-as-a-Service haal je een volledige dienst in huis voor een vaste prijs per maand. Advies, ontwerp, implementatie, configuratie, beveiliging en dag en nacht beheer van jouw ICT-infrastructuur . Onze specialisten komen graag bij je langs om de mogelijkheden van onze WaaS dienst te bespreken. Neem via onderstaande button contact met ons op, om een afspraak te plannen.

Contact