Wifi, zo vanzelfsprekend als water uit de kraan. Tegenwoordig verwacht men te allen tijde zijn apparaat te kunnen verbinden met een netwerk, waarbij de voorkeur vaak uitgaat naar wifi. Daarnaast zorgt de explosieve groei van het aantal digitale apparaten ervoor dat bedrijven niet meer kunnen volstaan met het aanschaffen van een willekeurig Wireless Access Point (WAP).

Wifi beveiliging

Een wifi netwerk krijgt vaak te kampen met een gebrek aan performance, beschikbaarheid en beveiliging. Zo wordt een wifi sniffer vaak gebruikt om software bij bedrijven te achterhalen waar in de beveiliging van het draadloze netwerk de kwetsbaarheden zitten om zo een ‘achterdeur’ te vinden waarmee ze bijvoorbeeld bedrijfsnetwerken kunnen hacken.

Wifi-as-a-Service (WaaS)

Het realiseren van een stabiel, veilig wifi netwerk begint met een goede voorbereiding. Wij starten met een uitgebreide inventarisatie van jouw situatie. Allereerst wordt de locatie van het netwerk inclusief de invloeden van omgevingsfactoren geanalyseerd. Vervolgens kijken we ook naar de totale lokale netwerk infrastructuur (LAN/WAN) en waar het wifi netwerk voor gaat worden gebruikt.

Waarom Wifi-as-a-Service van Solimas?

Heeft jouw organisatie behoefte aan een draadloos netwerk dat betrouwbaar en optimaal beveiligd is? Met Wifi-as-a-Service (WaaS) van Solimas beschik je over een professioneel wifi netwerk zonder een hoge investering. Naast de installatie zorgen wij ook voor het beheer en onderhoud van jouw draadloze netwerk. Met Wireless-as-a-Service haal je een volledige dienst in huis voor een vaste prijs per maand. Advies, ontwerp, implementatie, configuratie, beveiliging en dag en nacht beheer van uw ICT-infrastructuur. Onze specialisten komen graag bij je langs om de mogelijkheden van onze WaaS dienst te bespreken. Neem via onderstaande button contact met ons op, om een afspraak te plannen.

Contact
Robbert specialist solimas groep

Robbert Voogdgeert

Directeur | Den Haag

Neem contact op met Robbert