Solimas

FIFPro.

Over FIFPro

FIFPro is de overkoepelende organisatie voor voetbalvakbonden. Wereldwijd zijn er 62 bonden aangesloten bij FIFPro, waaronder VVCS uit Nederland. FIFPro behartigt de belangen van ruim 65.000 voetbalspelers en -speelsters. Hiernaast doen zij onder andere medisch onderzoek en onderzoek op het gebied van arbeidsrecht. Het hoofdkantoor bevindt zich in Hoofddorp.

Van on-premises naar een cloud-omgeving

FIFPro besloot over te stappen van een on-premises oplossing naar een cloud-omgeving. Dit is een vereiste om internationaal te kunnen opereren. Door in de cloud te werken kunnen de voetbalvakbonden wereldwijd via één database eenvoudig informatie met elkaar delen. De criteria die FIFPro aan een managed services leverancier stelt zijn een culturele fit, een persoonlijke aanpak en het direct bieden van een oplossing als er een probleem is. Na een jaar met een andere leverancier gewerkt te hebben, besloot FIFPro om over te stappen naar Solimas. De criteria waaraan de vorige leverancier niet voldeed, werden door Solimas direct afgevinkt.

Wereldwijd in de cloud

Voor werknemers die de hele wereld rondreizen, is het essentieel dat zij altijd en overal bij de cloud-omgeving kunnen. Mocht er een probleem zijn met de verbinding, dan is het van belang dat FIFPro direct kan schakelen met de managed services leverancier.

Aanpak van Solimas naar een virtuele cloud desktop

Door te luisteren naar de wensen van FIFPro werd een gedetailleerde en zorgvuldige aanpak opgezet. Dit was essentieel om de transitie naar een virtuele cloud desktop omgeving vlekkeloos te laten verlopen. Na de overgang naar de nieuwe IT-omgeving functioneerde deze direct. Bij vragen kan FIFPro direct schakelen met Solimas en gaat de deskundige servicedesk meteen aan de slag. Door een betrouwbare en persoonlijke service te bieden maakt Solimas het mogelijk dat FIFPro onbezorgd kan werken in de nieuwe IT-omgeving. Zo hebben er al veel software-updates plaatsgevonden en is de uitvoering hiervan naadloos verlopen. Ook kunnen de werknemers van FIFPro altijd een beroep doen op de IT-kennis van Solimas.

FIFPro heeft weer vertrouwen in IT-oplossingen

“Door Solimas is het vertrouwen in IT weer terug bij FIFPro”, vertelt Rieneke Hooft, Manager Finance bij FIFPro. “Al is er in Hoofddorp een stroomstoring, in Kuala Lumpur kan ik toch gewoon bij mijn bestanden.”

De verdere resultaten zijn:

  • Solimas lost technische vragen voor FIFPro op, ongeacht welke softwarepakketten het bedrijf heeft afgenomen
  • Solimas staat 24/7 voor hen klaar
  • Naadloze overgang naar nieuwe IT-systemen
  • Persoonlijke service en een culturele fit tussen Solimas en FIFPro

Solimas gaat voor een 10!

Solimas krijgt van FIFPro een 9. Rieneke licht het cijfer toe: “Wij zijn ontzettend tevreden met Solimas. Bij Solimas zijn er geen wachtrijen en zijn wij geen nummer. Ze houden rekening met wie ze aan de lijn hebben en iedereen van het team kent ons. Ik bel niet vaak, dus als ik bel weten ze dat er echt iets aan de hand is en gaan ze er gelijk mee aan de slag. Alles wat ik aan Solimas vraag kan gewoon. Ontzorgen is een geen fijne term, maar Solimas doet het écht. Momenteel werken zij aan een specifieke certificering en zodra zij die rond hebben, dan krijgen ze wat ons betreft een 10!”

Wil je weten wat een nieuwe IT-omgeving voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Contact
Klantcase downloaden. Download klantcase