Solimas

Logistiek en retail.

Home » Sectoren » Logistiek en retail

De sector logistiek & retail is de afgelopen jaren volop in beweging geweest. Distributiebedrijven en logistieke dienstverleners staan voor grote uitdagingen, zoals diverse voorraden, verregaande leveringseisen van klanten en een krappe arbeidsmarkt. De detailhandel wordt geconfronteerd met veranderingen in consumentengedrag en seizoensgebonden invloeden. De huidige omnichannel strategieën zorgen ervoor dat (web)winkels gaan samenwerken met een groot aantal logistieke partijen en dat logistieke partijen ook onderling gaan samenwerken.

ICT-platformen in de logistiek en retail

ICT-platformen zullen belangrijk zijn om de logistiek wendbaarder en efficiënter te maken zodat deze winstgevend blijven. Processen voor online bestellingen zijn vaak nog gescheiden van de processen voor winkelbelevering, terwijl naadloze logistieke integratie tussen winkels en webwinkels juist kan zorgen voor winstgevendheid van webwinkels én instandhouding van fysieke winkels.

Flexibiliteit in ICT-oplossingen

Flexibiliteit is essentieel om mee te kunnen bewegen met de dynamische markt logistiek & retail. De beschikbaarheid van ICT wordt steeds belangrijker. Met de toenemende groei neemt de behoefte aan professionaliteit en technologische vernieuwing verder toe. Het aantal (betaal)transacties dat dagelijks wordt verwerkt loopt in de miljoenen. Als deze systemen haperen is de schade niet te overzien.

Onze klanten in de retail en logistiek

Bij onze klanten Bouw Logistics, Nelson en Jonker & Schut hebben we het beheer van de ICT-infrastructuur op ons genomen. Hierdoor is de beschikbaarheid verhoogd, waardoor de groei van deze bedrijven op een gecontroleerde en efficiënte wijze heeft kunnen plaatsvinden. Wil je meer weten over onze oplossingen in jouw sector? Bekijk hier onze klantcases in de logistiek & retail.

Waarom ICT-beheer van Solimas in de logistiek & retail?

In de sector Logistiek & Retail is flexibiliteit, schaalbaarheid en snel kunnen schakelen van essentieel belang voor de winstgevendheid van onze klanten. Solimas beheert cruciale ICT-platformen om de aanvoer van producten en verwerking van transacties mogelijk te maken. Vanzelfsprekend doen wij dit ook buiten openingstijden en rond de klok om het primaire proces zo min mogelijk te verstoren. Onze experts denken graag met je mee om de complexiteit en diversiteit van de logistiek in 2025 aan te kunnen! Neem contact met ons op voor meer informatie.

Contact
remo del mistro | cco | solimas
Remo Del Mistro CCO Neem contact op met Remo