Solimas

Zorg en welzijn.

Home » Sectoren » Zorg en welzijn

De gezondheidszorg verandert in hoog tempo. De juiste zorg op de juiste plaats, toepassing van technologische innovaties en de toepassing van de wettelijke eisen op gebied van privacywetgeving zorgen voor een toenemende vraag naar ICT-oplossingen bij zorginstellingen.

ICT-oplossingen in de zorg

Zorginstellingen willen zich volledig kunnen richten op cliënten en zo min mogelijk tijd kwijt zijn aan ICT. Solimas levert diensten die daarbij ondersteunen. Door het gebruik van cloud-oplossingen, zoals Office 365, wordt samenwerken met elkaar, maar ook met ketenpartners een stuk eenvoudiger. Wij nemen de implementatie en het beheer van deze ICT-omgevingen volledig uit handen en zorgen voor de juiste ondersteuning bij vragen en problemen. Onze kennis van de sector is daarbij een onderscheidende factor. Wij snappen namelijk heel goed dat een password reset voor een zorgmedewerker die bij een cliënt aan bed staat topprioriteit heeft!

Informatiebeveiliging en privacy in de zorg

Naast zorgeloze ICT is er veel aandacht voor beveiliging. Vanuit de AVG zijn er strenge richtlijnen voor inzage in en gebruik van data van patiënten/cliënten door zorgverleners, wetenschappers en andere belanghebbenden. Een veilige omgeving waar verder wordt gekeken naar technologie, mens en proces moet zorgen voor de juiste bescherming van privacy en data integriteit.

Veilige ICT bij onze klanten

Bij onze klanten Sirjon, Pieter van Foreest en SMS Oncology hebben we de veelal sterk verouderde ICT-omgevingen geüpgrade en in beheer genomen vanwege achterblijvende ICT-kennis van de eigen medewerkers. Mooie projecten op het gebied van ICT-infrastructuur, Office 365 en Cyber Security. Wil je meer weten over onze oplossingen in jouw sector? Bekijk hieronder onze klantcases in Zorg & Welzijn.

Waarom ICT-beheer van Solimas in de zorg?

In de gezondheidszorg is ketendenken, betrouwbaarheid en transparantie van essentieel belang voor een succesvolle partnership. Solimas is NEN7510 gecertificeerd, spreekt de taal van de zorg en laat ICT ondersteunend zijn aan het zorgproces. Onze experts denken graag met je mee om te zorgen dat je je volledig kan focussen op de cliënten.

Interesse in onze ICT-dienstverlening in de gezondheidszorg? Neem dan gerust contact met ons op.

Contact