Solimas, jouw ICT-partner

ict oplossingen solimas

Bij Solimas ben je op de juiste plek als je op zoek bent naar de juiste ICT-partner voor jouw bedrijf. Met onze uitgebreide ICT-diensten zorgen wij voor een duidelijke en werkende ICT-infrastructuur voor jou en jouw medewekers. Wij kunnen jouw volledige ICT beheren. Met de veilige en hybride werkomgeving van Solimas kunnen jouw medewerkers overal en altijd op een veilige werkplek aan de slag. En mochten er op een bepaald moment problemen ontstaan, dan staan onze ICT-consultants 24/7 voor jou en jouw medewerkers klaar!

CISO-as-a-Service (CaaS)

De Chief Information Security Officer – afgekort CISO – heeft de afgelopen jaren een sterke opmars gemaakt binnen grote bedrijven en instellingen. Met de toegenomen focus op cyber security is het van belang om een centrale regisseur met betrekking tot beveiliging van informatie in huis te hebben. Veel organisaties zijn echter niet groot genoeg om fulltime een eigen, vaste CISO in dienst te hebben. De CISO-as-a-Service van Solimas biedt daar de oplossing voor!

Bekijk dienst
Continuous security monitoring

In een ideale wereld heeft elke organisatie continu een volledig beeld van de veiligheid binnen de complete ICT-infrastructuur. Hackers slapen nooit: hun aanvallen vinden volledig geautomatiseerd plaats op elk moment en op wereldwijde schaal.

Bekijk dienst
Hybride platform

Bij Solimas geloven we in hybride cloud infrastructuren waarbij per toepassing wordt gekeken naar de beste oplossing. Dat betekent dat, afhankelijk van de gewenste beschikbaarheid, flexibiliteit en budget het ICT-beheer van jouw servers in de Microsoft Cloud en/of ons eigen platform in een Nederlands datacenter voor je uit handen genomen wordt!

Bekijk dienst
Cyber security

Het fundament onder ons portfolio is een geïntegreerde set van beveiligingsoplossingen voor een optimale bescherming van identiteit, data, systemen en netwerken. We inventariseren de beveiligingsrisico's voor jouw bedrijf en creëren bewustwording bij medewerkers. Netwerken en systemen worden permanent gescand op kwetsbaarheden zodat wij ze proactief kunnen beschermen. Wij werken volgens de hoogste standaarden en zijn ISO 27001, ISAE 3402-II en NEN7510 gecertificeerd.

Bekijk dienst
ict bedrijf solimas
Altijd toegang

Geweldige ICT begint bij een goede, snelle en veilige verbinding met alles wat jouw medewerkers nodig hebben om het beste werk te kunnen leveren. Dat geldt voor zowel systemen, applicaties als data. Met onze SD-WAN en Wifi-as-a-Service oplossingen beschikt jouw bedrijf over flexibele, efficiënte en volledig beheerde toegang tot al jouw bedrijfsgegevens.

Bekijk dienst
ICT beheer

Als managed services provider zijn wij dé specialist in systeem- en netwerkbeheer voor de ICT-automatisering van jouw organisatie. Onze ervaren en gemotiveerde servicedesk medewerkers zijn daarin essentieel – ze fungeren echt als verlengstuk van jouw eigen organisatie!

Bekijk dienst
ICT-consultancy

Onze consultants zorgen voor de succesvolle oplevering van ieder ICT-infrastructuur project. Van duidelijk advies, een doordacht ontwerp tot een succesvolle implementatie. Jarenlange ervaring en de hoogste certificeringen staan garant voor succes.

Bekijk dienst
Identity & access management

Uit recent onderzoek is gebleken dat 81% van de datalekken wordt veroorzaakt door slechte of gestolen logingegevens. Dit komt voornamelijk doordat meer dan tweederde van alle wachtwoorden niet uniek is en 91% van de phishing campagnes gericht is op het achterhalen van deze gegevens.

Bekijk dienst
ICT-infrastructuur

Switches, netwerken, storage en back-up, bekabeling, software, access points, clouds, dataservers. Weet je de weg nog in jouw ICT infrastructuur? Of is jouw netwerk een haast onontwarbare kluwen geworden, met alle veiligheids- en continuïteitsrisico’s van dien? Dan heb je het meest aan een ICT dienstverlener die zorgt voor orde en overzicht. Wij maken van jouw ICT infrastructuur geen geldverslindend prestigeproject, maar bieden infrastructurele voorzieningen die werken. Onafhankelijk, overzichtelijk en beheersbaar. En vooral: passend bij jouw ambities en budget. Zo maken we ingewikkelde ICT vraagstukken simpel.

Bekijk dienst
IT-outsourcing

De wereld is volop aan het digitaliseren en zeker bij bedrijven gaat dit in een zeer rap tempo. Door de toegang tot real time data en digitale koppelingen tussen verschillende schakels in een bedrijfsketen, kunnen er betere beslissingen genomen worden over belangrijke processen. Deze digitalisering biedt veel kansen voor bedrijven, maar ook zeker veel uitdagingen. Wil je deze kansen volledig kunnen benutten en uitdagingen het hoofd kunnen bieden dan is het cruciaal om de juiste IT-partner te vinden. IT outsourcing (het uitbesteden van je IT) is namelijk een effectieve manier om in te kunnen spelen op de veranderende markt.

Bekijk dienst

ICT-diensten van de meest ideale ICT-partner

solimas jouw ict partner

In dit overzicht vind je onze meest populaire ICT-diensten. Wij leveren ICT-diensten volledig op maat, zo ontstaat er een ICT systeembeheer die volledig bij jouw bedrijfsstructuur en bedrijfsprocessen aansluit. De basis van onze dienstverlening als ICT-partner is het creëren van een veilige werkplek, altijd en overal betrouwbare toegang, een hybride platform met de juiste beveiliging en cyber security.

Microsoft Azure

Microsoft Azure is hét public cloud platform van Microsoft waarop allerlei diensten worden aangeboden in de vorm van een abonnement (subscription). Data, applicaties en virtuele servers worden verplaatst naar de wereldwijde datacenters van Microsoft. Zij zorgen voor de fysieke hardware, netwerkverbindingen, koeling en dus ook voor de beveiliging en het beheer ervan.

Bekijk dienst
Microsoft Teams

Microsoft Teams is het online platform om efficiënt en productief samen te werken binnen en buiten je organisatie. Als onderdeel van Microsoft 365 voegt Teams de meest gebruikte en belangrijkste Office applicaties samen in één gebruiksvriendelijke en veilige omgeving. Teams brengt alle functionaliteit bij elkaar om de kwaliteit van samenwerking te verhogen. Bovendien kun je Teams ook op elk mobile device installeren, zodat je onderweg ook verbonden blijft.

Bekijk dienst
Modern workplace

De werkplek van vandaag is zoveel meer dan een bureau met scherm. Medewerkers loggen overal vandaan in wanneer zij maar willen. Cloud technologie biedt geweldige mogelijkheden om de productiviteit en schaalbaarheid van organisaties te verhogen.

Bekijk dienst
Netwerkbeheer

Zonder een netwerk kan een ICT-infrastructuur niet functioneren. Het netwerk is noodzakelijk voor de connectie tussen cloud, datacenter en kantoorlocaties. De implementatie en het beheer van jouw netwerk wordt uitgevoerd door onze vakkundige specialisten.

Bekijk dienst
solimas-ict-diensten
Online storage & Backup

Het is altijd goed om een back-up van jouw gegevens achter de hand te hebben, niet alleen lokaal maar ook extern. Daarmee ben je op het ergste voorbereid, zoals een brand, inbraak of andere calamiteit. Met Online Storage & back-up bewaar je jouw belangrijkste data via een beveiligde online verbinding op externe servers van Solimas. Wij waken niet alleen over de data, maar zorgen er ook voor dat je in geval nood snel weer aan de slag kunt gaan.

Bekijk dienst
Private cloud

Solimas biedt de mogelijkheid om cloudoplossingen te combineren en beschikt over een eigen private cloud verdeeld over meerderde datacenters in Nederland. Jouw servers, data, applicaties alsmede online back-up en disaster recovery staan veilig bij ons.

Bekijk dienst
SD-WAN

Voor het snel, flexibel en efficiënt verbinden van vestigingen maakt Solimas gebruik van Software Defined Wide Area Networking ofwel SD-WAN. We beschikken niet alleen over specialistische kennis van SD-WAN. We testen elke specifieke oplossing eerst in ons eigen SD-WAN LAB om te controleren of alles probleemloos werkt en of de servicelevels die met de klant zijn afgesproken ook echt gehaald worden.

Bekijk dienst
Security Health Check

“De vraag is niet of je gehackt wordt, maar wanneer!” Informatiebeveiliging is daarom essentieel voor de continuïteit van iedere organisatie. Met de security diensten van Solimas worden systemen, netwerk en data dag en nacht door ons bewaakt.

Bekijk dienst
Systeembeheer

Wil je je als ondernemer nooit druk hoeven maken over jouw ICT-omgeving? Dankzij onze systeembeheer dienstverlening zorgen wij ervoor dat jouw ICT-omgeving altijd werkt. Daarnaast wil je verlies van belangrijke gegevens door lekken in uw ICT-omgeving voorkomen. Ook dat risico zal tot een minimum beperkt worden, wanneer onze systeembeheerders met jouw ICT-omgeving aan de slag gaan. Continuïteit en 100% zekerheid voor een vaste prijs per maand.

Bekijk dienst
Veilige werkplek

Een gemiddelde werkdag is niet meer afhankelijk van de tijd, plaats en het apparaat waarop een medewerker werkt. Met de online werkplek van Solimas met Microsoft 365 technologie kunnen jouw medewerkers altijd en overal veilig aan het werk. Op kantoor, onderweg naar een klant, thuis aan de eettafel of gewoon bij een koffietentje om de hoek.

Bekijk dienst
Werkplekbeheer

Werkplekbeheer is het op afstand besturen en inrichten van werkplekken met als doel een optimale productiviteit en tevredenheid van de gebruiker te realiseren. Continuïteit en 100% zekerheid voor een vaste prijs per medewerkers per maand. Activiteiten die vallen onder werkplekbeheer zijn het verzorgen van preventief onderhoud, het up-to-date houden van anti-virus en malware beveiliging, back-uppen van data en de werkstations schoon houden.

Bekijk dienst
Wifi-as-a-Service (WaaS)

Wifi, zo vanzelfsprekend als water uit de kraan. Tegenwoordig verwacht men te allen tijde zijn apparaat te kunnen verbinden met een netwerk, waarbij de voorkeur vaak uitgaat naar wifi. Daarnaast zorgt de explosieve groei van het aantal digitale apparaten ervoor dat bedrijven niet meer kunnen volstaan met het aanschaffen van een willekeurig Wireless Access Point (WAP).

Bekijk dienst
Zakelijke telefonie

Overal ter wereld bellen met jouw eigen, lokale nummer? Fors besparen op telefoonkosten? Jouw smartphone gebruiken als kantoortoestel? Telefonie heeft een grote vlucht genomen, waarbij de grenzeloze mogelijkheden veel interessanter zijn dan de techniek. Dankzij de integratie met internet en ICT-systemen is spraakcommunicatie veelzijdiger en flexibeler dan ooit.

Bekijk dienst