Microsoft Teams is het online platform om efficiënt en productief samen te werken binnen en buiten je organisatie. Als onderdeel van Microsoft 365 voegt Teams de meest gebruikte en belangrijkste Office applicaties samen in één gebruiksvriendelijke en veilige omgeving. Teams brengt alle functionaliteiten bij elkaar om de kwaliteit van samenwerking te verhogen. Bovendien kun je Teams ook op elk mobile device installeren, zodat je onderweg ook verbonden blijft.

Toepassingen van Microsoft Teams

Omdat Teams volledig is geïntegreerd in Microsoft 365 betekent dit dat iedereen met Word, Excel en PowerPoint kan blijven werken. Bestanden worden centraal opgeslagen, zodat je deze snel kunt delen en makkelijk terugvinden door de interne zoekfunctie. Er is een helder overzicht van de activiteiten binnen jouw Teams-omgeving. Hier kun je eenvoudig zien of je aan een team bent toegevoegd, een oproep hebt gemist of dat er bestanden aan een kanaal zijn toegevoegd. De chat-functie zorgt voor snelle en efficiënte interactie met collega’s zoals online vergaderen of (video)bellen.

De kern van het platform zijn de Teams, de groepen waar je lid van bent. Binnen elk Team kun je eenvoudig documenten delen, gesprekken starten en kanalen aanmaken voor specifieke onderwerpen binnen het Team je toegang hebt. Er is een uitgebreide store met apps en services die je aan een Team kunt toevoegen. Denk hierbij aan allerlei productivity tools of koppelingen met andere (SaaS)producten.

Koppelingen van Microsoft Teams

De koppeling met Outlook zorgt ervoor dat je agenda ook in Teams staat. Je hebt direct toegang tot al je vergaderingen en afspraken die je direct online kunt starten. Je kunt ook direct een nieuwe vergadering plannen. In het submenu Oproepen staat een lijst met alle contactpersonen en kun je jouw belgeschiedenis terugkijken. Ook kun je hier eenvoudig Voicemails terugluisteren. Microsoft Teams is bij uitstek geschikt om met collega’s aan verschillende bestanden te werken. Daarnaast kun je Teams goed gebruiken wanneer je een document vanuit OneDrive of SharePoint wilt delen met je Team.

Waarom Solimas?

Als erkende Microsoft Gold Partner heeft Solimas de kennis en expertise in huis om Microsoft Teams succesvol in te richten. Het succes van Teams binnen elke organisatie valt of staat met de adoptie door de gebruikers. Om draagvlak in alle lagen van de organisatie te krijgen, is het van belang om heldere doelen voor het gebruik van Teams te formuleren. Duidelijke afspraken over het gebruik van Teams en ondersteuning bij de adoptie zullen de meerwaarde van Microsoft Teams aantonen. Wij helpen daar graag bij! Neem via onderstaande button contact met ons op voor meer informatie.

Contact
Remo specialist solimas

Remo Del Mistro

Directeur | Amsterdam

Neem contact op met Remo