Solimas

Microsoft Teams.

Home » Onze ICT diensten » Microsoft Teams

Microsoft Teams is hét online platform om efficiënt en productief samen te werken binnen én buiten je organisatie. Als onderdeel van de Microsoft 365-suite brengt Teams de meest gebruikte en belangrijkste Office-functionaliteiten samen in één gebruiksvriendelijke en veilige omgeving. Binnen Teams komen alle elementen van goed samenwerken bijeen. Bovendien is Teams ook beschikbaar voor ieder mobiel apparaat, zodat je ook onderweg niets hoeft te missen.

Toepassingen van Microsoft Teams

Teams is volledig geïntegreerd in Microsoft 365, wat betekent dat iedereen met vertrouwde applicaties als Word, Excel en PowerPoint kan blijven werken. Bestanden worden centraal opgeslagen, zodat je deze snel kunt delen en makkelijk terugvindt door de interne zoekfunctie. Samenwerken aan een belangrijke presentatie of een projectplan kan dankzij Teams moeiteloos, in real-time én gewoon vanuit de desktop-applicatie die je gewend bent. Dus geen gedoe met slechtwerkende tekstverwerkers in je internetbrowser. Teams combineert de enorme kracht van de klassieke Office-applicaties met de flexibiliteit van de cloud!

Binnen jouw Teams-omgeving is er een helder overzicht van alle activiteiten die er plaatsvinden. Zo kun je hier eenvoudig zien of je aan een team bent toegevoegd, een oproep hebt gemist of dat er bestanden aan een kanaal zijn toegevoegd. De chat-functie zorgt voor snelle en efficiënte interactie met collega’s, terwijl de mogelijkheden voor online vergaderen en (video)bellen ervoor zorgen dat iedereen altijd, vanaf iedere plek in contact kan blijven met collega’s.

De kern van het platform zijn de Teams, de groepen waar je lid van bent. Binnen elk Team kun je eenvoudig documenten delen, gesprekken starten en kanalen aanmaken voor specifieke onderwerpen binnen het Team waartoe je toegang hebt.

Koppelingen van Microsoft Teams

De koppeling tussen Teams en Outlook zorgt ervoor dat je agenda ook in Teams staat en vice versa. Je hebt direct toegang tot al je vergaderingen en afspraken die je direct online kunt starten. Bovendien kun je ook direct een nieuwe Teams-vergadering inplannen vanuit Outlook, bijvoorbeeld als antwoord op een mail. Ook is er een uitgebreide store met apps en services die je aan een Team kunt toevoegen. Van Trello tot Salesforce en van Power BI tot Adobe Creative Cloud; er is bijna geen tool of SaaS-product te noemen waar géén Teams-app of -integratie voor bestaat.

Waarom Microsoft Teams van Solimas?

Als erkende Microsoft Gold Partner hebben we bij Solimas alle kennis en expertise in huis om Microsoft Teams voor jouw organisatie in te richten en optimaal te laten werken. Het succes van Teams binnen iedere organisatie valt of staat met de adoptie door jouw collega’s – de gebruikers. Om draagvlak in alle lagen van de organisatie te creëren is het belangrijk om heldere doelen voor het gebruik van Teams te formuleren. Duidelijke afspraken over het gebruik van Teams en ondersteuning bij de adoptie zullen de meerwaarde van Microsoft Teams aantonen. Wij helpen daar graag bij! Neem via onderstaande button contact met ons op voor meer informatie.

Contact

remo del mistro | cco | solimas
Remo Del Mistro CCO Neem contact op met Remo