Solimas

SD-WAN.

Home » Onze ICT diensten » SD-WAN

Voor het snel, flexibel en efficiënt verbinden van vestigingen maakt Solimas gebruik van Software Defined Wide Area Networking ofwel SD-WAN. Een SD-WAN is een netwerk tussen verschillende locaties van organisaties, bijvoorbeeld tussen hoofdkantoor en de filialen. Het is een evolutie die ontstaan is vanuit de ontwikkeling van nieuwe beveiligingstechnieken en netwerkinnovaties. Het brengt een scheiding aan tussen de fysieke netwerk laag en het controlemechanisme. Je zou het dus een vorm van virtualisatie kunnen noemen.

Hoe ziet een SD-WAN-netwerk eruit?

In de afbeelding hieronder staat een algemene opzet van een SD-WAN-netwerk zoals we die bij Solimas hanteren. In dit voorbeeld zijn alle vestigingen verbonden via een standaard internetverbinding van één van de vele internetproviders. Dat kunnen niet alleen vaste verbindingen zijn, maar ook mobiele 4G-/LTE-verbindingen.

SD-WAN omgeving

De SD-WAN-omgeving waar alle vestigingen hun connectie mee maken bevindt zich in de Solimas Private Cloud. Dit is als het ware een centrale waarvandaan alle netwerkdiensten van het hoofdkantoor naar de vestigingen lopen, en vice versa. Het is overigens ook mogelijk om een SD-WAN-oplossing binnen de eigen ICT-omgeving te realiseren, zodat het gehele SD-WAN binnen het bedrijf blijft. Meer weten over SD-WAN? Download dan nu onze whitepaper!
Download de whitepaper

Voordelen SD-WAN van Solimas

Onderzoeksbureau Gartner voorspelde in 2018 dat in 2023 circa 90% van alle nieuwe netwerkinitiatieven op deze technologie gebaseerd zal zijn. Het is een moderne, flexibele en uiterst veilige manier voor het implementeren van een Wide Area Network. Een SD-WAN biedt een aantal belangrijke voordelen:

  • SD-WAN wordt gebouwd met goedkopere en breed beschikbare internetverbindingen. Hierdoor kunnen de dure huurlijnen geheel of gedeeltelijk vervangen worden. Dat kan op zichzelf al kostenbesparingen opleveren van 30 tot 40 procent. Daarnaast zijn de contracten van kortere duur hetgeen de flexibiliteit sterk verhoogt.
  • SD-WAN is uitermate veilig omdat de basis wordt gevormd door Next Generation Firewalls (NGFW). Die bieden een uitgebreide en geavanceerde beveiliging tegen cybercriminaliteit. Deze architectuur is een groot verschil met de traditionele netwerkimplementaties omdat het is bedacht vanuit het oogpunt van beveiliging.
  • De beschikbaarheid van SD-WAN is zeer hoog. Redundantie kan op meerdere manieren worden toegepast afhankelijk van de eisen die je daaraan stelt. Verschillende verbindingen kunnen bijvoorbeeld tegelijkertijd worden benut, wat niet alleen meer netwerkcapaciteit oplevert, maar ook de beschikbaarheid van het netwerk verbetert. Bij uitval van een verbinding gaat het netwerkverkeer over een van de andere verbindingen gewoon verder, waardoor de continuïteit is gewaarborgd.
  • SD-WAN biedt een optimale performance waarbij automatisch op basis van “quality of service” de juiste bandbreedte voor jouw belangrijke business applicaties wordt gereserveerd.
  • SD-WAN kan grote besparingen opleveren op de verbindingskosten. Solimas heeft een aantal standaard business casemodellen ontwikkeld die inzicht geven in de kostenbesparingen en aangeven wat de terugverdientijd voor een migratie naar een SD-WAN-netwerk is.

Waarom zou je voor Solimas kiezen?

De voordelen van SD-WAN ten opzichte van jouw huidige netwerk zijn zeer uitgebreid. Solimas kan ervoor zorgdragen dat de mogelijke besparingen de investeringen minimaliseren. Dit betekent dat je meteen kunt profiteren van lagere kosten, terwijl de beveiligingsgraad en flexibiliteit direct toenemen. Onze kostencalculator brengt de mogelijkheden voor jouw organisatie in kaart. Wij kunnen geheel vrijblijvend de mogelijkheden met je doornemen. Neem nu contact met ons op voor meer informatie!

Contact