Solimas

CISO-as-a-Service (CaaS).

Home » Onze ICT diensten » CISO-as-a-Service (CaaS)

De Chief Information Security Officer – afgekort CISO – heeft de afgelopen jaren een sterke opmars gemaakt binnen grote bedrijven en instellingen. Met de toegenomen focus op cyber security is het van belang om een centrale regisseur met betrekking tot beveiliging van informatie in huis te hebben. Veel organisaties zijn echter niet groot genoeg om fulltime een eigen, vaste CISO in dienst te hebben. De CISO-as-a-Service van Solimas biedt daar de oplossing voor!

CISO informatiebeveiliging

Informatiebeveiliging is niet meer weg te denken uit iedere organisatie. Bedrijven en instellingen willen en moeten vandaag de dag beschikken over voldoende kennis, capaciteit en structuur om cybersecurity uitdagingen aan te kunnen. Alleen een afgewogen inzet van informatiebeveiliging minimaliseert de risico’s zonder een belemmering voor het zakendoen te vormen. De CISO heeft een centrale rol in het beheren van alle processen zowel op technisch als op organisatorisch vlak. Centrale aansturing door een deskundige en ervaren CISO die alle betrokkenen begrijpt, is de basis voor een gedegen aanpak, die door alle partijen wordt ondersteund.

CISO-as-a-Service

De CISO as a Service van Solimas is een eigen CISO die op vaste dagen per week of per maand ondersteuning biedt. Je beschikt dus over flexibele inzet op basis van een Service Level Agreement waarbij je zelf de hoeveelheid bepaalt. Je krijgt één aanspreekpunt die ook bij incidenten natuurlijk direct tot jouw beschikking staat. De CISO’s van Solimas zijn ervaren informatiebeveiligers met relevante ervaring in het vakgebied op zowel operationeel, tactisch als strategisch niveau. Zij werken voor meerdere klanten en maken deel uit van het cyber security team, die onderling hun kennis en ervaringen uitwisselen. Je haalt een ervaren CISO in huis voor het budget dat past bij jouw organisatie!

Waarom CaaS van Solimas?

Wanneer je niet de ruimte hebt om een fulltime CISO in dienst te hebben, is de CISO as a Service van Solimas de ideale uitkomst. De CISO as a Service is kosteneffectief, je betaalt namelijk alleen voor wat je afneemt. Daarnaast combineert de CISO operationele taken met beleidsmatige taken. Onze CISO adviseert het management bij het inrichten van de cyber security processen, risicobeheersing en rapportages. Ten slotte ben je voorbereid op de nieuwste bedreigingen. Je bent verzekerd van alle specialistische kennis en ervaring die nu én in de toekomst noodzakelijk zijn om steeds verder ontwikkelde aanvalstechnieken van hackers af te slaan.

Heb je interesse in de CISO as a Service dienst van Solimas? Neem dan via onderstaande button contact met ons op om een afspraak in te plannen!

Contact