Uit recent onderzoek is gebleken dat 81% van de datalekken wordt veroorzaakt door slechte of gestolen logingegevens. Dit komt voornamelijk doordat meer dan tweederde van alle wachtwoorden niet uniek is en 91% van de phishing campagnes gericht is op het achterhalen van deze gegevens.

Identity & access management en cloudapplicaties

Als we kijken naar een gemiddeld MKB-bedrijf in Nederland dan zien we dat er al snel gebruik wordt gemaakt van vijf of meer cloud applicaties (SaaS). Denk hierbij aan Office365, Afas Online, Salesforce, Visma of ServiceNow. Het werken op deze manier heeft hele veel voordelen, maar brengt ook een grote uitdaging op het gebied van Identity & Access Management (IAM) met zich mee. Dit is juist datgene wat werken in de cloud onveilig kan maken.

Groeiend aantal cloudapplicaties

Het beheren van een gebruiker in een netwerk wordt door de aanwezigheid van het groeiende aantal cloudapplicaties steeds ingewikkelder. Het is een enorme uitdaging voor HR-medewerkers en systeembeheerders om medewerkers de juiste rechten en toegang te geven. Identity & Access Management met behulp van Okta maakt het voor zowel HR, als de IT-afdeling een stuk makkelijker om te controleren wie toegang heeft tot wat, ook als een werknemer van functie verandert of uit dienst gaat.

Identity & Access management van Okta

Okta is het meest complete en onafhankelijke toegangsbeheerplatform voor jouw medewerkers en klanten dat al jouw bedrijf kritische gegevens beveiligd. Zo kun je met Single Sign-On (SSO) irritaties bij eindgebruikers en veiligheidsrisico’s volledig wegnemen. Medewerkers kunnen veel sneller en eenvoudiger inloggen en nieuwe apps gebruiken, terwijl het aantal wachtwoord-gerelateerde calls op de servicesdesk halveert.

Waarom gebruik maken van IAM van Solimas

Door gebruik te maken van adaptieve multifactor authenticatie kun je veilige en zorgeloze toegang bieden op afstand tot het bedrijfsnetwerk en kritische gegevens. De combinatie van iets dat de gebruiker weet (kennis), heeft (bezit) en is (biometrisch) zorgt voor optimale beveiliging én een goede gebruikerservaring! Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op om een afspraak in te plannen.

Contact
dennis Hadderingh solimas

Dennis Hadderingh

Directeur | Ede

Neem contact op met Dennis