Solimas

Identity & access management.

Home » Onze ICT diensten » Identity & access management

Uit recent onderzoek is gebleken dat 81% van de datalekken wordt veroorzaakt door slechte of gestolen logingegevens. Dit komt voornamelijk doordat meer dan tweederde van alle wachtwoorden niet uniek is en 91% van de phishing campagnes gericht is op het achterhalen van deze gegevens.

Identity & access management en cloudapplicaties

Een gemiddeld Nederlands MKB-bedrijf maakt al snel gebruik van meer dan vijf cloud applicaties (SaaS). Hierbij kun je denken aan Microsoft 365, Afas Online, Salesforce, Visma of ServiceNow. Werken in de cloud heeft heel veel voordelen, maar op het gebied van Identity & Access Management (IAM) brengt de cloud ook grote uitdagingen. Dit is exact hetgeen wat werken in de cloud onveilig kan maken.

Groeiend aantal cloudapplicaties

Het groeiende aantal cloudapplicaties binnen een netwerk maakt het beheren van een gebruiker steeds ingewikkelder. Het zorgen voor de juiste rechten en toegang van iedere medewerker is een enorme uitdaging voor systeembeheerders en HR-medewerkers. Okta Identity & Access Management biedt uitkomst. Hiermee wordt het voor zowel de IT- als de HR-afdeling veel eenvoudiger om de rechten en toegang van werknemers te controleren en beheren. Ook als een werknemer van functie verandert of de organisatie verlaat.

Identity & Access management van Okta

Okta is het meest complete en onafhankelijke toegangsbeheerplatform voor jouw medewerkers én klanten en beveiligt al jouw bedrijfskritische gegevens. Zo kun je met Single Sign-On (SSO) irritaties bij gebruikers en veiligheidsrisico’s volledig wegnemen. Medewerkers kunnen veel sneller en eenvoudiger inloggen en nieuwe apps gebruiken, terwijl het aantal wachtwoord-gerelateerde calls op de servicedesk halveert.

Waarom gebruik maken van IAM van Solimas

Door gebruik te maken van adaptieve multifactor authenticatie kun je veilige en zorgeloze toegang bieden op afstand tot het bedrijfsnetwerk en kritische gegevens. De combinatie van iets dat de gebruiker weet (kennis), heeft (bezit) en is (biometrisch) zorgt voor optimale beveiliging én een goede gebruikerservaring! Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op om een afspraak in te plannen.

Contact