Solimas

Modern workplace.

Home » Onze ICT diensten » Modern workplace

De werkplek anno 2023 bestaat allang niet meer uit een bureau en een scherm in een kantoorgebouw, waar er van je verwacht wordt van 9 tot 5 te zitten. Dankzij de cloud kunnen we namelijk altijd en overal aan het werk, de modern workplace is sterk in opkomst. Met Microsoft 365 is zelfs een internetverbinding optioneel! Dit stelt jouw medewerkers in staat om te werken wanneer zij op hun best zijn. Ongeacht of dit nu ‘ouderwets’ op kantoor is, thuis vanachter de eettafel, onderweg vanuit de trein of op het vliegveld – de Modern Workplace stelt medewerkers in staat om zo productief mogelijk te werken en de beste kwaliteit te leveren!

Desktop-as-a-Service (DaaS) met een Modern Workplace

De gehele Modern Workplace begint online met een werkplek waar je altijd en overal bij kunt. Bij Solimas heb je de mogelijkheid om deze cloud desktops te laten draaien in onze eigen private cloud, waardoor jouw bedrijfsgegevens gegarandeerd in Nederland opgeslagen blijven.
Ook hebben we bij Solimas jarenlange ervaring met het ontsluiten van legacy applicaties naar een cloud desktop die volledig op maat gemaakt is voor jouw organisatie. Zo brengen we jouw volledige kantoorautomatisering online zodat medewerkers 24/7 bij hun complete virtuele werkplek kunnen.

Microsoft 365 als middelpunt

Microsoft 365 is het stralende middelpunt van de Modern Workplace waar alles samenkomt. Natuurlijk zitten de bekende Office-applicaties zoals Word, Excel, Powerpoint, OneNote en Outlook erin, maar deze krachtige productiviteitssuite gaat zoveel verder dan dat.

Microsoft Teams: optimaal samenwerken

Microsoft Teams is dé hub om samen te werken met collega’s en externen. De meest bekende features van Teams zijn de mogelijkheden voor videovergaderen, conference calls en chatten met collega’s. Dat is echter pas het topje van de ijsberg. In Teams werk je samen met jouw team tegelijkertijd aan dezelfde bestanden, houd je projectplanningen en vergadernotities bij en staat alle relevante informatie centraal.

Automatiseer je bedrijfsprocessen met Microsoft 365

De verschillende taakbeheer applicaties binnen Microsoft 365 maken je organisatie, teams én medewerkers efficiënter. Stroomlijn bijvoorbeeld je workflows met Microsoft Power Automate door simpele, repetitieve taken te automatiseren. Hierdoor houden medewerkers tijd over voor belangrijkere en meer waardevolle taken.

Planner maakt teams efficiënter door alle taken voor een bepaald project inzichtelijk te maken, in buckets te verdelen en toe te wijzen aan de juiste persoon. Vervolgens kun je de voortgang van het project gemakkelijk volgen met één blik op de Grafieken of het de kalenderplanning.

In Microsoft To Do zien individuele medewerkers de aan hen toegewezen taken uit Planner en houden ze hun eigen takenlijsten bij. Ook biedt To Do een duidelijk overzicht van alle flagged e-mails in Outlook, zodat je op een eventueel later moment rustig je belangrijke mails kan verwerken.

Altijd toegang tot je data en bestanden

Met Microsoft 365 heb je altijd en overal toegang tot je bestanden. Zowel op organisatieniveau met behulp van SharePoint als op individueel niveau met OneDrive.

Modern workplace omgeving met Windows Virtual Desktop

Met Windows Virtual Desktop ervaren jouw medewerkers Windows 10 en Microsoft 365 op hun allerbest. Deze virtuele desktops zijn geoptimaliseerd voor de complete productiviteitssuite van Microsoft en bieden de allerbeste performance en gebruikerservaring. Windows Virtual Desktop combineert Microsoft 365 E3 of E5 – met de complete productiviteitssuite, Enterprise Mobility + Security en Windows 10 Enterprise – met Azure. Dit zorgt ervoor dat je alleen betaalt voor wat je daadwerkelijk gebruikt. Deze flexibiliteit en schaalbaarheid maakt Windows Virtual Desktop dé oplossing voor snelgroeiende bedrijven, bedrijven met seizoensgebonden arbeidskrachten en organisaties die veel samenwerken met externe partijen.

Heb je interesse in de modern workplace omgeving van Solimas? Neem dan nu eenvoudig contact met ons op via onderstaande button of direct met een van onze specialisten

Contact