Solimas

SMS oncology.

Over SMS-oncology

SMS-oncology is een full-service Contract Research Organization (CRO), die zich toelegt op het uitvoeren van klinische oncologische studies in Europa en de Verenigde Staten, met specifieke expertise in vroege fase en immuno-oncologische studies. SMS-oncology biedt het volledige scala aan klinische services en strategisch advies voor oncologische geneesmiddelenontwikkeling.

IT beschikbaarheid en performance zijn cruciaal

SMS-oncology helpt biotech bedrijven met het uitvoeren van klinisch kankeronderzoek op patiënten. Het bedrijf organiseert alles wat bij dat onderzoek komt kijken: van het bouwen van een database en de ontwikkeling van protocollen tot de goedkeuring van ethische commissies. Raymond Hoffmans is Chief Business Development Officer bij SMS-oncology en tevens verantwoordelijk voor de toepassing van ICT binnen het bedrijf. “Bij de studies die wij uitvoeren wordt ontzettend veel informatie vastgelegd en dat gebeurt met behulp van ICT-systemen. Wij zijn eigenlijk een soort documentfabriek. Al die informatie moeten we vastleggen en kunnen ontsluiten en analyseren. De beschikbaarheid en performance van ICT zijn voor ons dus cruciaal.

De keuze voor Solimas

In 2008 heeft Solimas de ICT-infrastructuur van SMS-oncology geanalyseerd. Op basis van de planmatige aanpak en de voorgestelde verbeteringen ten opzichte van de toenmalige oplossing, is SMS-oncology de samenwerking met Solimas aangegaan.

Van ondersteuning naar ICT volledig uitbesteden

In 2008 had SMS-oncology ongeveer 10 medewerkers met een eigen server-omgeving. Inmiddels is de organisatie gegroeid naar 60 medewerkers en de ICT-omgeving draait volledig gevirtualiseerd in de cloud omgeving van Solimas. Raymond Hoffmans: “In het begin van onze samenwerking hadden wij vooral service en ondersteuning nodig voor het beheren van onze eigen infrastructuur.

Na verloop van tijd zijn wij op advies van Solimas overgestapt op een terminal server oplossing, die nog op onze eigen server draaide. Inmiddels hebben we geen fysieke servers meer maar zijn we volledig gevirtualiseerd in de cloud in het datacenter van Solimas. Ik zie het als een groot voordeel dat we nu alleen maar workstations hebben; ICT is voor ons weliswaar heel belangrijk, maar zeker geen core business.

Privacy en security

SMS-oncology verwerkt veel persoonlijke en medische gegevens, waar verantwoord mee om moet worden gegaan. De beschikbaarheid en veiligheid van data zijn essentieel om deze privacygevoelige informatie afdoende te beschermen. Raymond Hoffmans: “Wij worden vaak geaudit door onze klanten en daarin komt onze samenwerking met Solimas ook aan de orde. Met de ISO 27001- en ISO 9001-certificeringen borgt Solimas de veiligheid en kwaliteit van de totale IT-dienstverlening.”

De ervaringen met Solimas

Raymond Hoffmans: “Naast de server-omgeving verzorgt Solimas de werkplekken, benodigde hard- en software, maar ook onze telefonie oplossing uit de cloud, het wifinetwerk en de security. De samenwerking bevalt erg goed, zowel op commercieel vlak alsmede met de mensen van de servicedesk en de specialisten die onze systemen hebben gebouwd en onderhouden.

Solimas groeit net als wij hard, maar ze blijven goede en persoonlijke service leveren. Hun bewezen professionaliteit en betrouwbaarheid zijn voor ons heel belangrijk, immers al onze informatie wordt opgeslagen op het virtuele serverpark van Solimas. SMS-oncology is ook een sterk groeiend bedrijf. Solimas zorgt ervoor dat IT flexibel meegroeit met de veranderende behoefte vanuit de business. De keuze voor een virtuele cloud werkplek biedt ons de flexibiliteit en schaalbaarheid die we nodig hebben. Daarnaast biedt deze oplossing ons de mogelijkheid vanuit huis of het buitenland op een beveiligde manier toegang te verkrijgen tot onze werkplek.

Onze omgeving draait al jaren stabiel, we hebben er geen omkijken naar. Als er dan een keer een incident is bellen we met de servicedesk van Solimas. Zij kennen ons persoonlijk, zijn inhoudelijk bekend met onze situatie en je wordt direct en adequaat geholpen. Heel fijn!”

Contact
Klantcase downloaden. Download klantcase