Solimas

Solimas sluit zich aan bij WijHelpenZiekenhuizen.nl.

Home » Blog » Solimas sluit zich aan bij WijHelpenZiekenhuizen.nl
31 maart 2020

31 maart 2020 – Afgelopen weekend heeft Solimas besloten zich aan te sluiten bij een groeiende groep van Nederlandse cybersecurity bedrijven die de handen ineenslaan om zorginstellingen te beschermen tegen cybercriminelen tijdens de coronacrisis.

Ziekenhuizen en andere zorginstellingen zijn cruciaal in de bestrijding van het virus. Tegelijkertijd zien wij dat criminelen juist nu misbruik maken van deze situatie door zorgaanbieders digitaal aan te vallen, bijvoorbeeld met behulp van ransomware of door spam te versturen. Als branche vinden wij dit onacceptabel en nemen we daarom actie door ons te verenigen in de coalitie Wij Helpen Ziekenhuizen. Ons doel is om gezamenlijk zorginstellingen belangeloos te beschermen tegen digitale aanvallen tijdens de coronacrisis.

Cybercriminelen misbruiken situatie

De uitbraak van het coronavirus wordt door cybercriminelen massaal uitgebuit. Apparaten van zorginstellingen worden geïnfecteerd met kwaadaardige software of criminelen zetten IT-systemen op slot om losgeld te eisen. Ook doen criminelen zich voor als de Wereld Gezondheids Organisatie (WHO) om geld of gevoelige informatie te stelen en was zelfs de WHO zelf doelwit van een (mislukte) cyberaanval, aldus Reuters.

Ziekenhuizen of andere zorginstellingen waarvan de acute zorg door toedoen van een cyberaanval in het geding komt kunnen op de website van de coalitie een verzoek om hulp plaatsen. De coalitie verdeelt vervolgens onderling het werk en komt met een aanpak op maat om de continuïteit van de zorg te kunnen garanderen. De focus in onze aanpak ligt op het ervoor zorgen dat een aanval de zorginstellingen zelf geen tijd kost, zodat zij door kunnen gaan met het bieden van goede zorg.

Solimas zet zich in voor de zorg

Inmiddels hebben meer dan 60 cybersecurity bedrijven zich net als Solimas aangesloten bij de coalitie. Samen stellen we honderden specialisten en duizenden experturen gratis beschikbaar om de zorg te beschermen, te verdedigen en IT-omgevingen zo snel mogelijk weer te herstellen in het geval van een incident.

Ook Solimas stelt 100 uur advies en technische expertise beschikbaar in geval van cyberincidenten in de zorg. Onze medewerkers van de verschillende locaties in Amsterdam, onze twee locaties in Den Haag, Ede en Barneveld staan paraat en zijn zeer gemotiveerd om de zorgsector de helpende hand te reiken in geval van calamiteiten!

Contact