Solimas

Hollander Techniek kiest Solimas voor uniek ICT-partnership.

Home » Blog » Hollander Techniek kiest Solimas voor uniek ICT-partnership
20 juni 2022

Apeldoorn, 13 juni 2022 – Hollander Techniek heeft gekozen voor Solimas als nieuwe ICT-partner voor het uitbesteden van haar platform en werkplekken . Solimas zal de komende drie jaar zowel de interne ICT van Hollander Techniek als de ondersteuning van ICT-oplossingen voor klanten van Hollander Techniek gaan verzorgen. 

Verlengstuk van de eigen organisatie

Hollander Techniek en Solimas hebben de afgelopen maanden intensief samengewerkt aan het uitbesteden van haar platform en werkplekken om ervoor te zorgen dat Hollander Techniek zo soepel mogelijk kan landen binnen de serviceorganisatie van Solimas. Dat heeft uiteindelijk geleid tot een handtekening onder een integraal ICT-partnership dat per 1 juni 2022 is ingegaan. 

De integrale samenwerking betekent binnen deze driejarige overeenkomst dat Solimas voor verschillende zogenoemde kavels opereert.  In de eerste plaats zal Solimas Hollander Techniek zelf gaan bedienen op haar eigen ICT-omgeving. Daarbij opereert Solimas als een verlengstuk van de eigen organisatie op het gebied van ICT. 

Naast de eigen ICT  bevat bijna iedere oplossing die Hollander Techniek bij haar klanten implementeert ook een ICT-component. Ook hierin zal Solimas als verlengstuk van Hollander Techniek gaan opereren door klanten van de technisch dienstverlener te ondersteunen op het gebied van ICT. 

Naast het beheer van de ICT-omgeving gaan Solimas en Hollander Techniek samenwerken in projecten voor zowel Hollander Techniek als voor haar klanten. Hiervoor zijn inmiddels al verschillende projecten zijn gedefinieerd.

Rob Beekhuis, Financieel Directeur van Hollander Techniek: “In Solimas zien we een partij die aansluit op onze waarden, zoals ondernemerschap en samenwerking. Solimas biedt technische diensten die voor ons van toegevoegde waarde zijn en heeft het belang van klanten bovenaan staan. Met deze keuze hebben wij het vertrouwen dat we de komende jaren de ontwikkeling in lijn met de gekozen strategie kunnen doormaken.”

Gerard de Weerd, CEO van Solimas: “We zijn ontzettend trots op wat we samen met Hollander Techniek hebben neergezet: een uniek win-win-win partnership op het gebied van ICT. Dat Hollander Techniek ons niet alleen haar eigen, interne ICT toevertrouwt maar ook die van haar klanten is een enorm compliment. Niet alleen naar Solimas, maar ook naar INTERSTELLAR, waarbinnen wij voor klanten zoals Hollander Techniek relevant kunnen zijn én blijven dankzij de waarde en brede expertise die onze collectie van generalisten en specialisten op ICT-vlak kan bieden. In de anderhalf jaar dat INTERSTELLAR nu bestaat is de samenwerking rondom en vooral mét Hollander Techniek het zoveelste bewijsstuk van de kracht van de collectie. 

Welkom bij Solimas, Hollander Techniek! We kijken uit naar een mooie en langdurige samenwerking.”

Over Hollander Techniek

Hollander Techniek biedt integrale technische oplossingen op de kerngebieden elektrotechniek, werktuigbouw, beveiliging, IT, zwembadtechniek, industriële automatisering, robotisering en retailtechniek. Hollander Techniek helpt haar klanten met de (her)ontwikkeling van nieuwe en bestaande bouw, procesoptimalisaties en verschillende store solutions. De overtuiging van het innovatieve bedrijf is dat iedere situatie een andere aanpak verdient. Het bedrijf verdiept zich in de mogelijkheden van een gebouw of industrie en de proceseigenschappen van gebruiker of product en gaat daarmee verder dan standaardoplossingen. Hollander techniek is een landelijk opererend familiebedrijf, een dynamische en vooruitstrevende organisatie met een solide basis en open cultuur.  Door het open karakter van het bedrijf is Hollander Techniek de innovatieve partner voor succes.

Wij zijn Solimas.

En wij staan iedere ochtend op met één doel: het leven van ondernemers en werknemers verrijken met de technologie, tools en kennis die zij nodig hebben om autonomer en gelukkiger te zijn in hun werk. Iedere dag weer.

Big enough to handle, small enough to care. Dat is de kern van onze filosofie. Onze schaal maakt dat we met alle gebundelde kenniservaring en slagkracht die we in huis hebben in staat zijn om onze klanten, met een compleet palet aan diensten, te adviseren over complexe ICT-vraagstukken.

Maar tegelijkertijd blijven we trouw aan het ondernemerschap dat ons zo ver gebracht heeft. We vinden het belangrijk om dicht bij onze klanten te staan. Letterlijk. Met kantoren in heel Nederland is Solimas namelijk altijd dichtbij. Door deze lokale aanwezigheid zijn we namelijk persoonlijk betrokken bij onze klanten en hun business. Met korte lijnensnelle beslissingen en een daadkrachtige aanpak.

Solimas maakt deel uit van INTERSTELLAR: een collectie van generalistische en specialistische IT-bedrijven. Alle tien bedrijven zijn autonome ondernemingen met een eigen kwaliteit, specialisatie en identiteit. Samen vormen wij één sterke collectie. Door ons in de INTERSTELLAR-collectie te verbinden komt kennis en expertise in alle combinaties. Hierdoor kunnen we altijd de oplossing bieden die precies aansluit bij de behoeftes van onze klanten.

Contact