Microsoft verhoogt europrijzen met 11%.

wereldwijde prijsharmonisatie.

Home » Blog » Microsoft verhoogt europrijzen met 11%
31 januari 2023

Microsoft gaat haar wereldwijde prijzen van clouddiensten voortaan harmoniseren met de dollarkoers. Doel hiervan is om overal ter wereld een consistente prijs af te kunnen spiegelen richting klanten. De harmonisering vindt plaats op 1 april 2023 en betekent voor Eurolanden een prijsstijging van 11 procent.

Bij die ene harmonisering gaat het echter niet blijven; vanaf 1 april gaat Microsoft haar prijzen ieder half jaar evalueren om wisselkoersfluctuaties ten opzichte van de dollar te kunnen verwerken. Gaan de prijzen dan voortaan ieder half jaar omhoog? Volgens Microsoft niet. De halfjaarlijkse harmonisering kan ook inhouden dat de prijzen van clouddiensten goedkoper kunnen uitvallen.

Wat betekent dit concreet?

Op 1 april 2023 gaan de prijzen voor Microsoft seat-based licenties (bijvoorbeeld M365, Dynamics, etc.) met 11% omhoog om de wereldwijde prijzen te harmoniseren met de dollarkoers. Maandelijks afgerekende licenties worden per 1/4/23 direct 11% duurder. Jaarlijks afgerekende licenties worden per vernieuwingsdatum 11% duurder. Lopende contracten worden dus gehonoreerd, maar de prijzen van nieuwe licenties en licenties die vernieuwd moeten worden gaan per 1 april omhoog.

Contact