Microsoft 365: cloud werkplek

Solimas.

Home » Microsoft 365: cloud werkplek

Anno 2023 is op afstand en hybride werken het ‘nieuwe normaal’. Door de digitale transformatie is een cloud werkplek dan ook essentieel. Bij Solimas kunnen we jou ondersteunen bij het inrichten van een modern workplace met Microsoft 365. Zo kun je veilig samenwerken, vanaf elke locatie ter wereld en op elk apparaat.

Wat zijn de voordelen van een Microsoft 365 cloud werkplek?

Microsoft 365 (voorheen Office 365) is een cloud gebaseerde oplossing, waarmee je bestanden kunt opslaan in de cloud en efficiënt kunt samenwerken.

Dit heeft als voordeel dat je altijd en veilig vanuit elk apparaat bij je documenten kunt, daarnaast kun je gelijktijdig met collega’s in hetzelfde bestand kunt werken. Verschillende applicaties (Microsoft 365 apps) kunnen worden geïntegreerd, wat de productiviteit van je medewerkers verhoogt. Doordat het platform erg flexibel is, kan Solimas Microsoft 365 volledig aanpassen aan jouw persoonlijke voorkeuren!

Microsoft 365 apps

Je online werkplek kan worden ingericht door middel van verschillende Microsoft 365 apps. De apps sluiten nauw op elkaar aan, wat ten goede komt aan de bedrijfsproductiviteit. Microsoft 365 is vanzelfsprekend bekend van de vertrouwde Microsoft apps Word, Excel, PowerPoint en Outlook. Maar wist je dat Microsoft 365 nog meer apps kent?

Samenwerken met Microsoft Teams, OneDrive en SharePoint

OneDrive en SharePoint zijn ideale apps om te gebruiken als opslaglocatie. OneDrive dient als een persoonlijke opslaglocatie, terwijl SharePoint een opslag voor gedeelde documenten is. Vanzelfsprekend is het ook via OneDrive mogelijk om bestanden te delen. In Microsoft Teams kun je chatten, (video)bellen en gelijktijdig met je collega’s in documenten samenwerken. Ideaal wanneer jij of andere collega’s vanuit huis werken.

Planner en To Do voor projectmanagement en taakbeheer

Met Planner kun je samen met je team projecten beheren waarnaar je met To Do persoonlijke taken kunt bijhouden. De taken van Planner en To Do worden binnen Teams geïntegreerd in de app Tasks. Zo houd je een goed overzicht van zowel je gedeelde als je persoonlijke taken.

Automatiseer je bedrijfsprocessen met Power Automate

Wil je de productiviteit binnen je organisatie verbeteren door bedrijfprocessen te automatiseren? Met Power Automate kun je simpele, repetitieve taken automatiseren door workflows te creëren tussen apps, bestanden en data. Zo houden je medewerkers meer tijd over voor waardevollere taken!

Microsoft 365 support van Solimas

Bij Solimas hebben we alle kennis en expertise in huis om Microsoft 365 volledig op maat in te richten en te optimaliseren, afhankelijk van jouw wensen en doelen. Daarnaast bieden wij ondersteuning in het geval van technische problemen. Heb je interesse in een Microsoft 365 pakket, volledig afgestemd op jouw wensen en doelen? Neem dan gerust telefonisch contact met ons op via +31 85 007 65 46 of vul het contactformulier in!

Contact
remo del mistro | cco | solimas
Remo Del Mistro CCO Neem contact op met Remo