ICT-onderhoud

Solimas.

Home ยป ICT-onderhoud

Menig organisatie is zich volledig bewust van het belang van een goed werkende ICT-structuur. In de huidige tijd loopt een zeer groot deel van de processen binnen een bedrijf via een eigen ICT-infrastructuur, toch is het onderhoud ervan vaak een onderbelicht onderwerp. Echter wanneer het mis gaat, gaat het goed mis en kan het een bedrijf veel tijd en geld kosten om de ontstane schade terug te draaien. Vanuit die optiek is preventief ICT-onderhoud een ware must!

Wat wordt er verstaan onder ICT-onderhoud?

ICT-onderhoud is kort samen te vatten in alle activiteiten die gericht zijn op het verbeteren/behouden van de kwaliteit van de huidige ICT-situatie. Concrete werkzaamheden zijn onder andere, maar niet beperkt tot:

  • Het updaten en migreren van huidige software;
  • Het maken van back-ups om dataverlies te voorkomen;
  • Het ophogen van de algehele ICT-security;
  • Het uitvoeren van updates omtrent wettelijke (privacy) voorschriften.

ICT-onderhoud hoeft niet per se te worden uitgevoerd op de plek van de server, waardoor het een ideale taak is om uit te besteden aan een daarin gespecialiseerd bedrijf.

Waarom is ICT-onderhoud zo belangrijk?

Voorkomen is beter dan genezen, ook dit geldt voor het onderhoud van ICT-structuren. Als onderhoud voor een lange tijd wordt verzaakt, kunnen er onopgemerkte problemen ontstaan. Problemen die schade aan de ICT-infrastructuur kan toebrengen of, in het ergste geval, een volledige uitval tot stand kan brengen. Het gevolg is dat niet alleen de bedrijfsproductiviteit een enorme terugval krijgt, maar ook dat de dataveiligheid in het geding komt.

Het bespaart tijd en geld om met regelmaat preventieve onderhoudswerkzaamheden uit te voeren, zeker aangezien zulke werkzaamheden veel minder intensief zijn dan reactieve herstelwerkzaamheden. Daarnaast zorgt ICT-onderhoud er ook voor dat bedrijfsprocessen onverminderd door kunnen blijven gaan, wel zo fijn!

Solimas, jouw partner in ICT

Met uitgebreide ervaring op het gebied van ICT-onderhoud kan Solimas het verschil maken voor jouw bedrijf. Bij het aangaan van een samenwerking zullen wij eerst de huidige ICT-situatie analyseren door middel van een Security Health Check. Met deze analyse komen al bestaande zwaktepunten aan het licht, en kunnen we samen aan de slag met een duidelijk plan van aanpak. Benieuwd naar de mogelijkheden? Zoek contact op via het online contactformulier of bel naar 085-0076546.

Contact
remo del mistro | cco | solimas
Remo Del Mistro CCO Neem contact op met Remo