Hoe richt je een veilige BYOD-omgeving in?

Solimas.

Home » Hoe richt je een veilige BYOD-omgeving in?

BYOD (Bring Your Own Device) is hot! Nu thuiswerken een blijvende factor is binnen het Nederlandse werkleven, zijn werkgevers doorlopend op zoek naar de meest efficiënte manier om dit te kunnen faciliteren voor hun werknemers. Het werken met eigen apparatuur biedt talloze mogelijkheden, maar brengt ook risico’s met zich mee. In dit artikel neemt Solimas je mee hoe je een veilige BYOD-omgeving kunt inrichten!

De kansen die BYOD biedt

Van kleinschalige bedrijven tot marktleiders, iedereen kan gebaat zijn bij een goed BYOD-beleid. Maar welke voordelen brengt het concreet met zich mee?

1. Kostenbesparing

Bij het doorvoeren van een BYOD-beleid kan er worden bespaard op kosten. Het is niet meer nodig om als werkgever kosten te maken op de aanschaf van apparatuur. Er zullen echter altijd nog wel een paar werknemers zijn die liever een laptop van de zaak hebben, omdat hun eigen apparaat niet toereikend genoeg is. De kosten voor apparatuur aanschaf zullen daardoor niet helemaal teruggaan naar 0, maar zullen zeker drastisch worden verlaagd!

2. Bekend met eigen apparaten

Het is voor nieuwe werknemers in het begin altijd wennen aan de apparatuur die bij een werkgever wordt aangeboden. Geregeld worden er besturingssystemen gebruikt waar de werknemer niet helemaal bekend mee is. Dit is met BYOD verleden tijd. De werknemer kan eigen apparatuur gebruiken waar hij/zij zich het meest prettig bij voelt. Of het apparaat nu draait op Windows, iOS of een ander besturingssysteem, de keuze ligt bij de werknemer.

3. Flexibiliteit

De modern workplace laat zich niet meer beperken tot alleen het kantoor, waar je van 9.00 uur tot 17.00 uur aanwezig bent. Het moderne werken vergt flexibiliteit, werknemers willen werken waar en wanneer zij dat willen. Met BYOD wordt de werkflexibiliteit alleen maar bevordert. Werknemers zijn niet meer gebonden aan tijd en plaats, waardoor werkgeluk alleen maar toeneemt!

De uitdagingen waarvoor je moet waken bij BYOD

Elke medaille heeft een keerzijde, zo ook BYOD. Ondanks de voordelen is het implementeren van een omgeving waarin elke werknemer zijn/haar eigen apparaten mee kan brengen uitdagend. Welke concrete uitdagingen zien wij bij de implementatie van BYOD?

1. Diversiteit aan apparaten

Als je werknemers de mogelijkheid geeft om te werken met eigen apparatuur, zal er op den duur een diversiteit aan soorten apparaten ontstaan. Het gevaar schuilt erin dat niet elk besturingssysteem even goed met de ander samenwerkt. Zo is het algemeen bekend dat Windows en iOS apparaten niet optimaal samenwerken, wat kan leiden tot inefficiëntie.

2. Beveiligingsissues liggen op de loer

Niet elk apparaat is even goed beveiligd. Zeker als een werknemer nalatig is met het updaten van de beveiliging van de apparatuur en beveiligingsupdates niet consequent doorvoert, liggen issues op de loer. Het is dus belangrijk om werknemers bewust te maken van het belang van een goede beveiliging, en de risico’s wanneer dit niet up to date is.

Laat jouw BYOD-omgeving door Solimas inrichten

Solimas staat voor jou klaar om jou te adviseren in het inrichten van jouw BYOD-omgeving! Geef jouw werknemers de mogelijkheid om te werken op apparatuur naar keuze met de implementatie van Microsoft 365. Of een werknemer nu werkt met Windows of iOS, met Microsoft 365 creëer je gemakkelijk uniformiteit in de belangrijkste processen binnen jouw bedrijf!

Tevens kunnen wij ervoor zorgen dat elk apparaat naar de juiste standaarden is beveiligd. Met uitgebreide kennis en kunde van ICT-security beschikken onze specialisten over de tools om jouw bedrijf zorgeloos te laten overstappen naar BYOD.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Kom in contact met Solimas via dit online formulier of bereik ons telefonisch via +31850076546. Onze specialisten staan je graag te woord!

Contact
remo del mistro | cco | solimas
Remo Del Mistro CCO Neem contact op met Remo