Hybride werken: hoe Solimas jouw overgang kan faciliteren

Solimas.

Home » Hybride werken: hoe Solimas jouw overgang kan faciliteren

Hybride werken is niet meer iets van de toekomst, het is het nieuwe normaal. Waar we tijdens de coronacrisis noodgedwongen volledig thuis moesten werken, heeft deze periode zijn blijvende stempel gezet op hoe er naar werk wordt gekeken. Werken is niet meer van 9 tot 5 op kantoor aanwezig zijn, het landschap is veranderd. Het is steeds meer een mix van het oude kantoorleven en het nieuwe remote werken, ook wel hybride werken genoemd.

Hierin ligt een cruciale rol weggelegd voor ICT. Welke rol dit is en in welke vormen Solimas deze rol voor jou kan vervullen, vertellen wij graag in dit artikel!

Wat is hybride werken?

Zoals de introductie al schetst, is hybride werken een mix tussen het kantoorleven en op afstand werken. De werknemer krijgt de volledige vrijheid waar hij/zij het werk uitvoert, of dit nu op kantoor, thuis of ergens anders is. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om bijvoorbeeld ‘s ochtends thuis op te starten en na de meeste verkeersdrukte naar kantoor te gaan voor meetings. Vele hybride werknemers kiezen er ook af en toe voor om in een inspirerende omgeving te werken, zoals hun favoriete koffietentje of een ware workation!

Hybride werken kent tal van voordelen voor zowel de werknemer als de werkgever. Door de keuzevrijheid qua locatie wordt er efficiënter en productiever gewerkt. Daarnaast is werk en privé beter in te delen, wat weer zorgt voor meer werkgeluk en meer motivatie bij werknemers. Hogere efficiëntie en motivatie zorgt op lange termijn voor betere prestaties en zal het bedrijf alleen maar verder helpen.

ICT-oplossingen voor hybride werken

Om een hybride werkomgeving te kunnen faciliteren is een uitstekende ICT-infrastructuur essentieel. Solimas biedt een uitgebreid scala ICT-oplossingen aan om jouw bedrijf hierin te helpen. Onze ICT-specialisten kunnen vanaf nul een volledige ICT-infrastructuur opzetten waarbij beveiliging, gebruiksvriendelijkheid en efficiëntie de drie speerpunten zijn.

Onze hybride ICT-infrastructuur wordt volledig in de cloud gestructureerd, ondersteund door verscheidende Microsoft 365 applicaties. Zo stellen vertrouwde applicaties als Word, Excel en PowerPoint het bedrijf in staat om informatie te structureren om deze vervolgens op te slaan in een gezamenlijke OneDrive. En applicaties als Outlook en Teams zijn ideaal om op afstand overleg te hebben en communicatielijnen kort te houden.

Het beveiligen van informatie

Wij begrijpen dat ICT-security belangrijker is dan ooit, zeker als het gaat om hybride werken. Bij het inrichten van de ICT-infrastructuur zorgt Solimas meteen voor de beste en meest up to date beveiliging. Hierdoor ben je 100% verzekerd dat jouw bedrijfsinformatie veilig is voor externe bedreigingen.

Naast het feit dat Solimas jouw ICT-infrastructuur waterdicht opzet, kunnen wij jouw personeel trainen op het gebruik van de online omgeving. Zo weet elke werknemer hoe hij/zij op een efficiënte en veilige manier te werk kan gaan. Daarnaast geeft Solimas de deelnemers een zekere mate van online bewustzijn mee, waardoor zij bewust zijn van de mogelijke gevaren die op de loer liggen bij hybride werken en hoe zij daarop moeten acteren.

Maak gebruik van de expertise van Solimas

Met vele jaren ervaring in het opzetten van ICT-infrastructuren en het beheer daarvan, zijn wij jouw partner voor de opzet van een hybride ICT-omgeving. Ben je benieuwd naar wat Solimas voor jouw bedrijf kan betekenen? Onze ICT-specialisten staan je graag te woord via +31 850076546 of via het online contactformulier!

Contact
remo del mistro | cco | solimas
Remo Del Mistro CCO Neem contact op met Remo