Solimas

ROUND TABLE: “IT, IoT en OT: gescheiden werelden of levert samen betere zorg?”.

Home » Blog » ROUND TABLE: “IT, IoT en OT: gescheiden werelden of levert samen betere zorg?”
10 september 2020

Oorspronkelijk waren IT en Operationele Technologie (OT)-netwerken gescheiden werelden, maar steeds vaker worden OT-gebaseerde technologieën zoals Internet of (Medical) Things-sensoren en internetverbindingen geïntegreerd met IT-netwerken om nieuwe inzichten te verkrijgen en efficiëntieverbeteringen te behalen.Door de enorme toename van data binnen de netwerken wordt het belang van security bij veel organisaties steeds relevanter. Nu aanvallen op IoT- en OT-omgevingen steeds vaker voorkomen, waardoor gevoelige (patiënt) data op straat kan komen te liggen, is het tijd om de focus te leggen op een integrale beveiliging. Maar waar moet je beginnen?

OT-systemen zijn te vinden in de lift van een pand tot de systemen in patiënt trackers en bloed transfusiepompen. Patiëntgegevens die met deze apparaten worden vastgelegd zijn extra kwetsbaar voor cyberdreigingen. Bij een aanval loopt niet enkel de organisatie schade op, maar ook de patiënt is (lichamelijk) slachtoffer.

Is het beter, veiliger en efficiënter om deze werelden gescheiden te houden? Of is het mogelijk de voordelen van convergentie te benutten, zonder in te leveren op veiligheid, controle en budget?

Omdat veel organisaties hiermee te maken hebben, organiseren we de Round Table: “IT, IoT en OT: gescheiden werelden of levert samen betere zorg?”

Deze kennissessie wordt gehouden op donderdag 10 september van 10.00 tot 14.00 uur. Tijdens deze sessie nodigen wij je uit te sparren en te discussiëren met jouw vakgenoten. Wij helpen je graag nieuwe inzichten te krijgen en kansen te ontdekken door het delen van kennis en ervaringen.

Meld je nu aan!

Geïnteresseerd? Meld je vandaag nog aan voor deze exclusieve digitale vakbijeenkomst! Aanmelden kan kosteloos via het formulier aan de rechterkant!

Contact