De rol van ICT in de zorg

Solimas.

Home » De rol van ICT in de zorg

In de snel veranderende wereld van de gezondheidszorg heeft ICT een onmisbare rol ingenomen. De integratie van ICT stelt zorginstellingen in staat om efficiënter, doelgerichter en patiëntgerichter werkzaamheden uit te kunnen voeren. De ICT-specialisten van Solimas helpen u graag met de integratie en monitoring van ICT-oplossingen in de zorg. Neem vrijblijvend contact met ons op middels het invullen van het online contactformulier.

De voordelen van ICT in de zorg

Uitstekende ICT helpt elke zorginstelling verder naar een betere bedrijfsvoering en kent talloze voordelen, waaronder:

Verbeterde Patiëntenzorg

Met de integratie van de laatste ICT-oplossingen binnen medische apparatuur, elektronische patiëntendossiers en telemedicine kunnen zorgverleners de best mogelijke zorg bieden. Diagnoses en behandelplannen kunnen beter en sneller worden vastgesteld. Daarnaast wordt men in staat gesteld om effectief zorg op afstand te verlenen. ICT stelt daarnaast de zorgverlener in staat om, aan de hand van historische data, verleende zorg doorlopend te optimaliseren.

Administratieve kostenbesparing en efficiëntie

Minder tijd kwijt aan administratieve nevenactiviteiten, meer tijd voor zorg. Het integreren van ICT stelt u in staat om administratieve taken te automatiseren. Planningssystemen en facturatiesystemen kunnen voor een zeer groot gedeelte worden geautomatiseerd, resulterende in de besparing van kosten en arbeid.

Real-time Gegevensuitwisseling

De implementatie van ICT stelt zorgprofessionals in staat om snel en veilig medische gegevens te delen. Waar in het verleden de communicatie tussen verschillende zorgverleners stroef verliep, ontstaat er met real-time gegevensuitwisseling een snelle en effectieve samenwerkingsmogelijkheid. Een efficiëntere samenwerking waar de eindgebruiker, de patiënt, optimaal van profiteert.

Solimas, uw ICT-partner in de zorg

Als ervaren ICT-bedrijf begrijpen we de moderne uitdagingen in de zorgbranche. Desondanks willen wij deze uitdagingen samen met u ombuigen tot unieke kansen, unieke kansen om u in staat te stellen om de best mogelijke zorg te leveren. Hier zijn enkele manieren waarop we kunnen helpen:

Maatwerk ICT Oplossingen

One size fits all is een credo dat binnen de zorg en ICT allesbehalve geldt. Solimas begrijpt als geen ander dat elke zorgverlener anders is en andere bedrijfsstructuren kent. Om u optimaal van dienst te zijn levert Solimas maatwerk, oplossingen die precies zijn afgestemd op uw wensen.

Beveiliging en Privacy

Binnen de zorg wordt er gewerkt met uiterst gevoelige persoonsgegevens. Alleen de hoogste normen op het gebied van gegevensbeveiliging zijn toereikend genoeg. Met onze ervaring en expertise omtrent ICT-security kunt u zeker zijn van een juiste beveiliging van de ICT-omgeving.

Ondersteuning en Onderhoud

Bij Solimas zijn wij toegewijd om u de best mogelijke ICT-oplossing te bieden. Dit heeft niet alleen betrekking tot de implementatie, maar ook op alle bijkomstige activiteiten daarna. Mocht er onverhoopt een technisch mankement voordoen, kunt u altijd terugvallen op de doorlopende back-up service van Solimas.

Ontdek de toekomst van ICT in de zorg

Bent u benieuwd hoe Solimas uw zorginstelling van dienst kan zijn met de implementatie van de laatste ICT-oplossingen? Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek en laat ons u begeleiden naar een efficiëntere, effectievere en patiëntgerichtere toekomst.

Contact
remo del mistro | cco | solimas
Remo Del Mistro CCO Neem contact op met Remo