Solimas.

Cloud Computing

Home » Cloud Computing

Cloud Computing zorgt voor een grote verandering in hoe bedrijven kijken naar de traditionele manier van het inzetten van IT-bronnen. Het gebruik van Cloud Computing stelt bedrijven in staat om kosten te elimineren, betrouwbaarder en sneller te werken en de prestaties te verhogen. Benieuwd wat Cloud Computing voor jouw organisatie kan betekenen?

Wat is Cloud Computing?

Cloud Computing is simpel gezegd het leveren van computingservices, inclusief de servers, databases, opslag, software, netwerk en analysefuncties via de Cloud. Door de snelle innovaties en flexibele resources die mogelijk zijn met Cloud Computing, behaal je veel schaalvoordelen. Eindgebruikers kunnen zo altijd en overal bij hun software en applicaties.

De voordelen van Cloud Computing

Een Cloud Computing omgeving is razendsnel, betrouwbaar en wereldwijd geaccepteerd. Cloud Computing kan veel voordelen bieden, maar er zijn ook belangrijke punten om op te letten.

Kosten

Met Cloud Computing is het niet meer nodig om kosten te maken voor de aanschaf van hard- en software en eigen datacenters. Je betaalt namelijk een maandelijks bedrag, alleen voor wat je daadwerkelijk nodig hebt. Wel kunnen deze kosten al snel oplopen, het is dus van belang om goed in kaart te brengen welke services jouw organisatie nodig heeft.

Betrouwbaarheid

De bedrijfsgegevens zijn in een Cloud omgeving goed beveiligd. Het maken van back-ups, noodherstel van data en het waarborgen van de bedrijfscontinuïteit kan een stuk eenvoudiger. Daarbij worden updates automatisch doorgevoerd en wordt de veiligheid continue gemonitord. Al jouw data staat dus veilig opgeslagen. Daarnaast is de Cloud in feite oneindig, dus je hoeft niet bang te zijn dat je tegen capaciteitsproblemen aanloopt.

Productiviteit

Daarbij heb je zelf qua onderhoud of beheer geen tot nauwelijks omkijken ernaar. Met Cloud Computing zijn on-site datacenters, het instellen van hardware en het beheren van eigen IT overbodig. Zo kunnen jou IT’ers hun tijd besteden aan het bereiken van belangrijkere bedrijfsdoelstellingen.

Snelheid

De meeste Cloud Computing services kunnen al binnen enkele minuten worden ingericht, zelf in grote aantallen. Dit biedt bedrijven veel flexibiliteit en minder druk tijdens de voorbereiding en het plannen van capaciteit. Daarnaast is het altijd mogelijk om flexibele schaalaanpassingen (bijvoorbeeld meer of minder opslag, bandbreedte of rekenkracht) af te stellen op de behoefte van dat moment.

Cloud computing bij Solimas

De mogelijkheden van Cloud Computing zijn oneindig en kunnen voor iedere organisatie van toegevoegde zijn. Wij informeren je graag over de mogelijkheden van Cloud Computing, afhankelijk van de behoeftes die jouw organisatie heeft. Vooraf maken wij inzichtelijk waar de voordelen en nadelen bij verschillende services voor jou liggen. Wil je meer informatie hierover en kijken waar de mogelijkheden liggen voor jou? Onze ICT-specialisten helpen jou graag. Neem eenvoudig contact op via onderstaande button!

Contact
remo del mistro | cco | solimas
Remo Del Mistro CCO Neem contact op met Remo