Smart Industry

Solimas.

Home » Smart Industry

Door nieuwe innovaties van de moderne tijd, heeft de wereld van industrie en productie (positieve) radicale veranderingen doorgebracht. Deze nieuwe innovaties worden ook wel de Smart Industry genoemd. Je kunt je afvragen wat deze veranderingen voor gevolgen voor jouw bedrijf hebben. Zijn deze innovaties ook voor jou van toepassing, en moet je deze implementeren om gelijk of voor te lopen op de markt? Solimas biedt graag haar kennis en diensten om deze innovaties te implementeren binnen jouw bedrijf.

Wat is Smart Industry?

Smart Industry is een term die belangrijke innovaties samenvat binnen productiebedrijven. De Smart Industry, ook wel ‘Industrie 4.0’ genoemd, is de vierde grote revolutie binnen de productie-industrie. Door het integreren van verschillende data, kunnen productiesystemen samenwerken en automatisch reageren op bepaalde veranderingen. Binnen de Smart Industry wordt er slim gebruik gemaakt van technologie, data en connectiviteit. Dit zorgt er niet alleen voor dat de productie efficiënter en sneller verloopt, maar de productie is ook nog eens veel duurzamer.

Het belangrijkste onderdeel van de Smart Industry, is het creëren van een geautomatiseerde fabriek. Hierdoor kunnen de machines van (voornamelijk) productiebedrijven zelf bepalen wat er moet gebeuren bij een bepaalde processtap. Ook kunnen machines bijvoorbeeld zelf aanvoelen wanneer er onderhoudswerkzaamheden nodig zijn, zodat er geen storing optreedt. In de huidige, snelle wereld is het belangrijk om als bedrijf snel te kunnen anticiperen op de markt. De Smart Industry maakt dit mogelijk, omdat machines zichzelf snel kunnen aanpassen via data.

Smart Industry implementeren met Solimas

Smart Industry zal naar verwachting de toekomst van de industrie veranderen. Bedrijven die de transitie naar Smart Industry snel weten te maken, zullen de markt bijhouden en zichzelf onderscheiden van concurrenten. Solimas gaat graag samen met jou om tafel, om ervoor te zorgen dat ook jouw bedrijf inspeelt op de nieuwe ontwikkelingen van Smart Industry. Ben je geïnteresseerd om jouw bedrijf te optimaliseren? Neem dan contact op via onze contactpagina!

Contact
remo del mistro | cco | solimas
Remo Del Mistro CCO Neem contact op met Remo