Solimas.

Mobile Device Management

Home » Mobile Device Management

Het gebruik van mobiele apparaten is niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven. Organisaties en hun medewerkers zijn meer dan ooit afhankelijk van smartphones, tablets en laptops. Deze transitie naar mobiele apparaten biedt nieuwe kansen en inzichten om zo efficiënt mogelijk zaken te doen, remote working behoort dan ook meer dan ooit tot de mogelijkheden. Desondanks is het van essentieel belang om jouw mobile device management zo goed mogelijk in te richten. In dit artikel vertelt Solimas je graag meer over mobile device management!

Het belang van mobile device management

Zoals de naam al suggereert is mobile device management het efficiënt beheren van alle mobiele apparaten die gemoeid zijn met de bedrijfsvoering van een organisatie. Hierbij is het beheer tweeledig: mobile device management is gefocust op de optimalisatie van cyber security, zonder hierbij in te leveren op de gebruiksvriendelijkheid en efficiëntie van medewerkers.

Voor iedere organisatie is het belangrijk dat de informatie- en datastromen die gemoeid zijn met de bedrijfsvoering goed worden beheerd. Het laatste wat een organisatie wilt is dat er vertrouwelijke informatie op straat komt te liggen door een datalek. Om dit te voorkomen is mobile device management essentieel.

Solimas, jouw partner in mobile device management

Bij Solimas ben je aan het juiste adres voor de inrichting van mobile device management voor jouw organisatie. Wij zorgen ervoor dat alle mobiele apparaten die gemoeid zijn met de bedrijfsvoering dusdanig ingericht worden dat de optimale digitale veiligheid kan worden behaald.

Hierbij maakt het ons niet uit wie de eigenaar van de mobiele apparaten is. Wij kunnen voor zowel mobiele apparaten die vanuit de organisatie worden verschaft, als persoonlijke mobiele apparaten zorg dragen voor het mobile device management. Om digitale veiligheid te garanderen, zorgt Solimas onder andere voor de versleuteling van kritische data- en informatiebronnen (e-mail, cloud omgevingen etc.).

Daarnaast houden wij met behulp van mobile device management ook na de inrichting de cyber security in de gaten. Zo zal Solimas adequaat handelen wanneer bedreigingen, zoals malware en cyberaanvallen, zich voordoen.

Meer informatie

Wil je naar aanleiding van dit artikel meer weten over mobile device management? Neem dan gerust eens contact op met ons door middel van de onderstaande button. Onze specialisten helpen je graag verder!

Contact
Alec Lansink | Solution Architect
Alec Lansink Solution Architect Neem contact op met Alec