Solimas

Nieuwe wet- en regelgeving: hoe kom je van ‘ist’ naar ‘soll’?.

Home » Blog » Nieuwe wet- en regelgeving: hoe kom je van ‘ist’ naar ‘soll’?
18 augustus 2020

We merken dat veel organisaties die te maken hebben met nieuwe of veranderende wet- en regelgeving, het lastig vinden om een vertaling te maken naar de juiste ICT-maatregelen, -producten en -diensten. Uiteindelijk moeten de keuzes die nu worden gemaakt op het gebied van ICT-infrastructuur en informatiebeveilingsoplossingen zorgen dat organisaties in control zijn en blijven. De gemaakte keuzes mogen geen remmende werking hebben op de operatie en het uitvoeren van de taken van de organisatie.

Waar begin je?

Om te beginnen moet je een GAP-analyse van de huidige ten opzichte van de gewenste situatie (laten) uitvoeren om te bepalen waar jouw organisatie staat. Vervolgens moet je organisatie – op basis van risicomanagement en ruimte binnen de regels – bepalen hoe en in welke mate je daaraan wilt voldoen.

Van GAP-analyse naar implementatie

Solimas kan voor jou de GAP-analyse op de deelgebieden mens, techniek en proces maken waarmee een drieluik van informatiebeveiliging is gegarandeerd. De uitvoering kan tevens worden geïmplementeerd en onderhouden door onze CISO-as-a-Service. Het door ons geleverde rapportage framework geeft inzicht in de belangrijkste KPI’s voor jouw organisatie.

Meld je aan voor de round table ‘IT, IoT en OT: gescheiden werelden of levert samen betere zorg?’

Meld je aan voor de Round Table op 10 september

Secure SD-WAN

Meer vanuit de techniek bekeken moet het doel zijn, te komen tot een integrale netwerkomgeving waarin alle toepassingen en datastromen veilig en gecontroleerd naast elkaar kunnen draaien. Maar dan wel proactief beheerd om optimale performance, beveiliging, beschikbaarheid en inzicht te kunnen garanderen. Een managed SD-WAN is het ‘next gen’ netwerk dat dit alles mogelijk maakt. Binnen een SD-WAN zijn het netwerk en de security niet langer twee gescheiden werelden, maar volledig en optimaal met elkaar geïntegreerd.

Solide basis voor informatiebeveiliging

Solimas borgt de informatiebeveiliging op basis van drie belangrijke pijlers: organisatie, proces en technologiekeuze. Als organisatie beschikt Solimas over een ISEA 3402 Type II certificering, een belangrijke outsourcing standaard die ook de ISO 27001 informatiebeveiliging standaard omvat. Deze certificering borgt dat alle noodzakelijke informatiebeveiliging controls continu aanwezig zijn en dat we die ook valideren.

Meer weten?

Wil je meer weten over onze bewezen aanpak, en de mogelijkheden en voordelen van een managed SD-WAN voor jouw organisatie? Download dan het whitepaper SD-WAN. Of neem contact met ons op; onze SD-WAN en security professionals beantwoorden graag al je vragen. Je bereikt ons telefonisch via 070-707 62 00, of stuur een e-mail naar info@solimas.nl.

Download de whitepaper Contact