Solimas

Managed SD-WAN en SD-Branche: secure netwerk als oplossing voor OT én IT.

Home » Blog » Managed SD-WAN en SD-Branche: secure netwerk als oplossing voor OT én IT
2 september 2020

Het is essentieel dat organisaties die OT (operationele technologie) gebruiken, de door hen beheerde infrastructuur actief beveiligen, grip hebben op aanvallen van ransomware, virussen, exploits en hackers en dat kunnen aantonen door monitoring en rapportages. Dit is, gezien het vaak grote aantal geografisch verspreide locaties, de gebruikte technologie en toenemende digitale bedreigingen geen eenvoudige opgave.

Technologie en risico’s

OT is van vitaal belang voor het uitvoeren van de taken en functies van zorginstellingen, productiebedrijven, energiemaatschappen, transportorganisaties maar ook waterschappen en gemeenten. Steeds vaker integreren IT-gebaseerde technologieën zoals Internet of Things (IoT)-sensoren en internetverbindingen met OT-netwerken om nieuwe efficiëntieverbeteringen te creëren. Echter deze convergentie van IT en OT vergroot tevens het digitale aanvalsoppervlak en het risico op security-incidenten.

De basis: een secure, managed netwerk

De oplossing ligt in een netwerkomgeving waarin alle toepassingen en datastromen naast elkaar kunnen draaien. Maar dan wel proactief beheerd om optimale performance, beveiliging en beschikbaarheid te kunnen garanderen. Een managed SD-WAN is het ‘next gen’ netwerk dat dit alles mogelijk maakt. Binnen een SD-WAN zijn het netwerk en de security niet langer twee gescheiden werelden, maar volledig en optimaal met elkaar geïntegreerd.

Meld je aan voor de round table ‘IT, IoT en OT: gescheiden werelden of levert samen betere zorg?’

Meld je aan voor de Round Table op 10 september

Secure netwerk als dienst

Solimas biedt managed SD-WAN binnen een eenvoudig en flexibel dienstmodel aan, waarbinnen je per locatie het gewenste dienstniveau kunt bepalen. Daarnaast is het mogelijk te bepalen welke netwerkdiensten en meer intern gerichte ICT-diensten als Remote Desktop Services, VDI, VOIP en Wifi ondersteuning moeten hebben. Als integraal onderdeel van de dienst voeren we centraal de regie over al het netwerkverkeer – zowel OT- als IT-gebaseerd.

Managed secure network dienst van Solimas

Wij bieden een volledig managed dienstverlening, inclusief:

  • Proactief secure netwerkbeheer.
  • SD-WAN.
  • Uitbreidbaar met switching en wireless access, we noemen dit SD-Branch.
  • Management, analyse en rapportages.
  • Uitbreidbaar met CISO as a Service: hoogwaardige adviezen over hoe de risico’s te mitigeren en voorkomen, of bijvoorbeeld het uitvoeren van een GAP- of BBN-analyse.

Solide basis voor informatiebeveiliging

Solimas borgt de informatiebeveiliging op basis van drie belangrijke pijlers: organisatie, proces en technologiekeuze. Als organisatie beschikt Solimas over een ISEA 3402 Type II certificering, een belangrijke outsourcing standaard die ook de ISO 27001 informatiebeveiliging standaard omvat. Deze certificering borgt dat alle noodzakelijke informatiebeveiliging controls continu aanwezig zijn en dat we die ook valideren.

Meer weten?

Wil je meer weten over de mogelijkheden en voordelen van een onze managed secure netwerk dienstverlening? Download dan het whitepaper SD-WAN. Of neem contact met ons op; onze SD-WAN en security professionals beantwoorden graag al je vragen. Je bereikt ons telefonisch via 070-707 62 00, of stuur een e-mail naar info@solimas.nl.

Download de whitepaper Contact