Solimas

Nelson.

Nelson Schoenen is een vooruitstrevend familiebedrijf op het gebied van schoenenmode. De inmiddels 91 Nelson winkels, 41 Ecco winkels en brandstores van Ara, Clarks, Timberland en private label Hobbs kenmerken zich door een breed assortiment van dames-, heren-, en kinderschoenen. Daarnaast biedt Nelson haar brede collectie aan via de webshops Nelson.nl, Shoemixx.nl, het online warenhuis Wehkamp.nl en in totaal meer dan 100 webzuilen in de winkels voor online bestellingen in de winkel. Nelson heeft een duidelijke omnichannelstrategie ontwikkeld die zich richt op beleving, innovatie en service, zowel in de fysieke winkels als online.

ICT voor Nederlands grootste schoenenretailer

Als grootste Nederlandse schoenenretailer is flexibiliteit voor Nelson een belangrijk speerpunt om mee te kunnen bewegen met de dynamische markt waarin het bedrijf opereert. Daarnaast is de serviceverlening naar onze klanten heel belangrijk. Ivo Flierman, manager ICT & Innovatie bij Nelson: “Wanneer je meer weet over je klanten kan je betere besluiten nemen en betere service bieden, bijvoorbeeld in de vorm van persoonlijke aanbevelingen en aanbiedingen. Dan heb je het over zaken als big data en het integreren en samenvoegen van verschillende softwareonderdelen tot een samenhangend systeem wat real-time inzicht geeft in alle belangrijke klantgerelateerde processen. Nelson is de afgelopen jaren van traditionele retailer uitgegroeid tot techbedrijf wat zich bezighoudt met retail.”

De beschikbaarheid van ICT is voor Nelson telkens belangrijker geworden. Ivo Flierman: “In sommige periodes hebben wij een omzet van meerdere miljoenen per week. Wanneer onze systemen dan zouden uitvallen, is de schade niet te overzien.” Tot anderhalf jaar geleden werkte Nelson samen met een ICT-bedrijf voor netwerk- en serveronderhoud. Met de groei van de organisatie nam de behoefte aan professionaliteit toe en voor de vernieuwing van het datacenter ging Nelson op zoek naar een nieuwe ICT-partner.

ICT-oplossingen van Solimas

Op basis van goede ervaringen in het verleden heeft Nelson gekozen voor HP Enterprise als hardware leverancier, waarna een selectie is gedaan onder een aantal HP-partners. Naast een hoge performance was het de doelstelling om downtime te beperken tot een absoluut minimum, zonder dataverlies. Ivo Flierman: “We hebben gekozen voor Solimas op basis van de kennis en het vertrouwen en de rust die ze uitstralen. De omvang van het bedrijf speelde ook mee: Solimas is groot genoeg om continuïteit te kunnen bieden en klein genoeg om persoonlijk aandacht te geven.”

De nieuwe ICT-omgeving van Solimas

Solimas heeft een ontwerp gemaakt voor een state of the art ICT-infrastructuur van Nelson inclusief ‘hot standby’ uitwijk en geoptimaliseerde, externe back-up. Voor de gewenste hoge performance van de zware database applicaties is gekozen voor 3PAR storage met solid state drives. Daarnaast is een uitwijklocatie in het datacenter van Solimas ingericht. De feitelijke migratie wordt gefaseerd uitgevoerd. Na een snelle vervanging van de hardware verzorgt Solimas de migratie naar Windows Server 2016, inclusief de Citrix omgeving. Het beheer van de omgeving wordt door Solimas gedaan, waarbij nauw wordt samengewerkt met een medewerker van Nelson die de eerstelijns ondersteuning verzorgt.

De ervaringen met Solimas

Ivo Flierman: “Ik ben positief over Solimas: ze ontzorgen en geven rust en vertrouwen. Solimas heeft inhoudelijk veel kennis en dienstverlening aan hun klanten staat hoog in het vaandel. Je merkt dat ze echt investeren in hun mensen, geld verdienen is niet het eerste doel. Verder is de gedrevenheid van Robbert Voogdgeert erg prettig.

De migratie van de oude naar nieuwe omgeving is snel en geruisloos verlopen, zonder downtime. Iedereen is zeer tevreden met de nieuwe omgeving. Qua performance merken we een enorm verschil dankzij de SSD-storage en snelle dataverwerking. Het draaien van een query die in het verleden 15-20 minuten duurde, duurt nu maximaal een minuut.

ICT-beheer van Solimas

Solimas beheert en beheerst onze bedrijfskritische ICT-omgeving 24×7. Een van de grote voordelen in de samenwerking is dat Solimas een oplossing kon bieden waarin we een schaduwomgeving op hun IaaS platform kunnen draaien. Onze applicaties draaien primair binnen ons eigen datacenter, maar als het nodig is dan kunnen we met een druk op de knop overschakelen naar de Solimas uitwijklocatie. Ik zie het als een verzekeringspolis voor de borging van onze continuïteit. Dankzij onze samenwerking met Solimas kan Nelson vertrouwen op de performance en continuïteit die voor ons als retailer essentieel zijn.”

Meer weten over Private Cloud oplossingen voor jouw bedrijf? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Contact
Klantcase downloaden. Download klantcase